Cyndi Lauper a Lindu Perry uvedú do Skladateľskej siene slávy

NETKY.SK • 19 Február 2015, 15:10 • 2 min
Cyndi Lauper a Lindu Perry uvedú do Skladateľskej siene slávy

USA - Americké hudobníčky Cyndi Lauper a Lindu Perry uvedú do Skladateľskej siene slávy.

slovakia

left justify in out

Okrem nich túto poctu udelia aj Jerrymu Garciovi a Robertovi Hunterovi z formácie Grateful Dead, country spevákovi Tobymu Keithovi, bluesovému hudobníkovi Williemu Dixonovi a skladateľovi Bobbymu Braddockovi. Songwriters Hall of Fame, ktorá je súčasťou Grammy Museum v Los Angeles, si skladateľky a skladateľov uctí počas ceremoniálu 18. júna v New Yorku. Garciu a Dixona uvedú do Skladateľskej siene slávy posmrtne.

 

Šesťdesiatjedenročná Cyndi Lauper vstúpila na hudobnú scénu v roku 1977. O šesť rokov neskôr zaznamenala veľký úspech, keď vydala debutovú nahrávku She's So Unusual (1983). Nachádzali sa na nej hity Girls Just Want to Have Fun, She Bop a Time After Time. Dodnes sa z tohto albumu predalo na celom svete viac ako 22 miliónov kópií. Ikona osemdesiatych rokov na tento úspech nadviazala o tri roky neskôr druhou štúdiovkou True Colors (1986). Známa obhajkyňa ľudských práv sa v deväťdesiatych rokoch síce vytratila z hitparád, no o svojich hudobných kvalitách presviedča naďalej. Príkladom je jej album Bring Ya To The Brink (2008), za ktorý získala nomináciu na Grammy v kategórii Najlepší elektronický / tanečný album. Po ňom vydala ešte nahrávku Memphis Blues (2010). 

 

Štyridsaťdeväťročná Linda Perry sa po pôsobení v už nefungujúcej kapele 4 Non Blondes začiatkom 90. rokov minulého storočia a krátkej sólovej kariére začala venovať skladaniu piesní pre iných interpretov. Okrem hitu What's Up? spomínanej formácie, napísala aj skladby pre Pink (Get the Party Started), Christinu Aguileru (Beautiful) a napríklad pre Gwen Stefani pieseň What You Waiting For?. Podpísaná je tiež pod nahrávkami Courtney Love, Sugababes, Alicie Keys, Skin, KT Tunstall či Kelly Osbourne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies