Cyklotrás na Slovensku je stále málo

NETKY.SK • 18 September 2017, 10:50 • 2 min
Cyklotrás na Slovensku je stále málo

BRATISLAVA - Cyklotrás na Slovensku je stále málo a tých, ktorí by chceli jazdiť bezpečne bicyklom, či do práce, či rekreačne, je stále viac a viac. Uviedla to pred dnešným rokovaním tripartity šéfka Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR Gabriela Matečná (nominantka SNS) k Európskemu týždňu mobility.

slovakia

left justify in out

"Ľudia dnes majú záujem jesť zdravú stravu, zdravo sa hýbať, zdravo žiť. A bicyklovanie patrí spolu s plávaním k tým športom, ktoré pre naše zdravie robia najviac," zdôraznila.

 

Matečná, ktorá na rokovanie prišla v sprievode dvoch slovenských čuvačov, zároveň oznámila, že MPRV dáva do medzirezortného pripomienkového konania zákon o veterinárnej starostlivosti, v ktorom by zviera malo už byť definované ako cítiaca bytosť. "Zároveň si myslím, že chodiť so psíkom je niečo, čo robí nás, aj psíkov zdravšími a robí každému radosť," doplnila.

 

"Nielen psíky, ale celé MPRV robí niečo pre verejnú dopravu. Z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) sme dali niekoľko výziev na cyklotrasy, na verejnú osobnú dopravu. To je to, čím prispieva MPRV jednak k zlepšeniu životného prostredia a jednak k zvýšeniu mobility ľudí v mestách," dodala.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies