Detské cyklosedačky - podľa čoho vybrať tú správnu?

NETKY.SK • 18 Október 2018, 09:00 • 2 min
Detské cyklosedačky - podľa čoho vybrať tú správnu?

Bicykel sa čoraz častejšie tlačí do popredia ako jeden z možných dopravných prostriedkov. Výhod má mnoho, nezastavia vás kolóny, nemusíte hľadať miesto na parkovanie, jeho údržba je jednoduchá a veľkým plusom je jeho vplyv na naše zdravie.

slovakia

left justify in out

Na bicykel s dieťaťom.

Bicykla sa nemusíte vzdávať ani ak máte malé dieťa. Na bicykel si pokojne môžete zobrať aj svojho drobca a ísť na výlet, alebo na nákupy. Nemusíte čakať kým sa naučí bicyklovať, ani kým sa naučí chodiť, stačí ak vie sedieť a vydrží tak dlhší čas. Detská sedačka na bicykel je tou najlepšou voľbou ako si užiť rodinný cyklo-výlet a stráviť príjemný deň v kruhu najbližších.

 

Cyklosedačka verzus cyklovozík.

Pokiaľ sa neviete rozhodnúť či si zaobstaráte cyklosedačku, alebo cyklovozík berte ohľad na vek dieťaťa. Cyklosedačky sú vhodné pre deti, ktoré už vedia sedieť, ktorým nerobí problém nejaký čas zostať v tejto polohe. Ak je vaše dieťa menšie zaobstarajte si radšej cyklovozík, ktorý môžete vďaka špeciálnym vložkám využívať už od narodenia dieťaťa.

 

Cyklosedačky sú vhodnejšou voľbou. Máte dieťa stále pri sebe a neláka vás to stále sa obzerať ako sa má dieťa, či je v poriadku, či mu niečo nechýba,... Tento spôsob jazdy nie je práve najbezpečnejší, ani pre vás a ani pre dieťa.

 

Bezpečnosť na prvom mieste.

Na výbere správnej cyklosedačky záleží bezpečnosť vášho dieťaťa. Musíte brať ohľad na viac faktorov. Bezpečnosť dieťaťa je na prvom mieste, ďalej musíte zobrať do úvahy jeho hmotnosť, druh vášho bicykla (pánsky, dámsky), spôsob upevnenia sedačky, atď.

 

Základné rozdelenie cyklosedačiek.

Na výbere cyklosedačky si dajte záležať. Poznáme dva základné druhy sedačiek – predné a zadné. Zistite si o nich všetko, dajte na skúsenosti a recenzie zákazníkov a vyberte si tú, ktorá vám najviac vyhovuje.

Predné cyklosedačky sú vhodné ak máte v pláne nosiť batoh, alebo máte vzadu nosič, ktorý využívate. Dieťa máte takto stále na očiach a počas jazdy na neho môžete pokojne dohliadať. Nevýhodou je, že dieťa je takto vystavené prachu a vetru. Tieto cyklosedačky sú určené pre deti do 15 kg.

 

Zadné cyklosedačky sú vhodné aj pre staršie a ťažšie deti. Pokojne do nich môžete posadiť dieťa do hmotnosti 22 kg. Dieťa je tu chránené pred vetrom aj prachom a naviac, zadné cyklosedačky sú pre deti pohodlnejšie a bezpečnejšie než predné. Sú vyššie a zaisťujú tak oporu pre šiju a hlavu dieťaťa. Jej jedinou väčšou nevýhodou je, že prídete o možnosť nosiť batoh, prípadne nebudete môcť používať nosič.

 

Pri výbere sedačky berte ohľad aj na to, či nám nebude zavadzať pri bicyklovaní. Predná môže obmedziť váš výhľad dopredu (ak je vaše dieťa vyššie), zadná vám môže prekážať pri šliapaní do pedálov.

 

Každá z nich má svoje výhody ale aj svoje zápory. Je len na vás, pre ktorú variantu sa rozhodnete. Bezpečnosť vášho drobca správnym výberom cyklosedačky je zaistená pri oboch typoch.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ella marketing

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona