Cyklóna v Karibiku opäť zosilnela na hurikán

NETKY.SK • 9 September 2017, 07:47 • 2 min
Cyklóna v Karibiku opäť zosilnela na hurikán

MIAMI - Cyklóna vyčíňajúca v Karibiku opäť zosilnela a zmenila sa na hurikán piateho stupňa. Podľa amerického Národného centra pre hurikány (NHC) hurikán Irma sprevádza vietor s rýchlosťou 257 kilometrov za hodinu.

slovakia

left justify in out

Na území amerického štátu Florida, kam Irma smeruje, vyhlásili stav ohrozenia. Z juhu tohto štátu úrady evakuujú ľudí z najviac ohrozených oblastí - ide o vyše pol milióna osôb.

 

Lokálne nariadili evakuáciu aj vo vybraných oblastiach v Južnej Karolíne, ako aj v Alabame a Georgii, kde prechod Irmy predpokladajú v pondelok.

 

Agentúra AP informovala, že hurikán v piatok večer (miestneho času) udrel na polostrov Camagüey na severozápade Kuby, pričom ho sprevádzali nápory vetra s rýchlosťou 260 km/h.

 

Mexickým zálivom sa zasa prehnal hurikán prvej kategórie - Katia -, ktorý zasiahol sever Mexika. Vietor tam dosahoval rýchlosť 120 km/h. Meteorológovia predkladajú, že v priebehu 24 hodín tento hurikán zoslabne.

 

V Atlantiku zasa vyčíňa hurikán José, ktorý takmer dosahuje piaty stupeň intenzity, keďže rýchlosť sprievodného vetra sa blíži k 250 km/h.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona