Cyklón Seroja v Austrálii spôsobil v Západnej Austrálii škody

NETKY.SK • 12 Apríl 2021, 09:09 • 2 min
Cyklón Seroja v Austrálii spôsobil v Západnej Austrálii škody

AUSTRÁLIA - Západ Austrálie v nedeľu zasiahol cyklón Seroja. Poničil domy, vyvracal stromy aj stĺpy elektrického vedenia.

slovakia

left justify in out

Cyklón Seroja v nedeľu zasiahol západ Austrálie a napáchal škody. Živel sa prehnal tisíckilometrovým územím v štáte Západná Austrália a poničil domy, vyvracal stromy aj stĺpy elektrického vedenia. Tisícky domov sú bez elektriny. Seroja dosiahol pevninu blízko mesta Kalbarri, pričom ho sprevádzal vietor, ktorý v nárazoch dosahoval 170 kilometrov za hodinu.

 

 

img

 

Neskôr zoslabol, silný vietor však naďalej smeruje na juhovýchod. Meteorologický úrad varoval, že hoci je tropická cyklóna slabšia, v pondelok stále očakávajú vietor s nebezpečnými nárazmi, ktoré by mohli dosiahnuť až 110 kilometrov za hodinu. V niekoľkých mestách na juhovýchode Západnej Austrálie platí vysoká výstraha a obyvatelia by mali vyhľadať úkryt.


img


Záchranné zložky ráno uviedli, že je ešte skoro na vyhodnotenie rozsahu škôd po cyklóne. Ešte predtým, než Seroja udrel na pevninu, premiér Západnej Austrálie Mark McGowan varoval, že je to niečo, čo nezažili už desaťročia. Obyvateľom zasiahnutej oblasti severne od Perthu nariadili evakuáciu a záchranné zložky otvorili pre ľudí úkryty.

Prečítajte si tiež: Reťazec otvoril "mini obchod" z dôvodu, aby pomohol deťom s postihnutím



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona