Cyklón Ockhi zasiahol juh Indie a Srí Lanku; zahynulo najmenej 33 ľudí

NETKY.SK • 2 December 2017, 13:42 • 2 min
Cyklón Ockhi zasiahol juh Indie a Srí Lanku; zahynulo najmenej 33 ľudí

NAÍ DILLÍ - Celkove 15 obetí na životoch hlásia z južnej Indie po prechode cyklónu Ockhi, ktorý sa v sobotu presunul do oblasti pri súostroví Lakadivy, ležiacom niekoľko stoviek kilometrov od juhozápadného indického pobrežia.

slovakia

left justify in out

V dôsledku silného vetra a dažďa zahynulo sedem ľudí v indickom štáte Tamilnádu a ďalších osem v susednom štáte Kérala, informovala agentúra DPA s odvolaním sa na oficiálne zdroje. Vyše 190 rybárov pochádzajúcich z oboch uvedených štátov bolo vyhlásených na nezvestných, mnohých sa však medzičasom podarilo zachrániť alebo sa sami vrátili. Po zvyšných pátrajú posádky vyslaných lodí a lietadiel. Zo súostrovia Lakadivy, ktoré zasiahol vietor s rýchlosťou 140-150 kilometrov za hodinu, boli zatiaľ hlásené len materiálne škody.

 

Indický premiér Naréndra Módí ubezpečil zasiahnutých obyvateľov, že im bude poskytnutá náležitá pomoc. Silný dážď a vietor zasiahol popri južnej Indii aj Srí Lanku, kde v dôsledku extrémneho počasia zahynulo za posledné tri dni najmenej 18 ľudí vrátane jedného občana Ukrajiny. Úrady zaznamenali škody na vyše 20.000 budovách a narušenie dodávok elektriny pre zhruba pol milióna odberateľov, informovala v sobotu DPA. Srílanská vláda nasadila na pomoc zasiahnutým obyvateľom viac ako 3000 príslušníkov bezpečnostných síl. Cyklón Ockhi bol pomenovaný úradmi v Bangladéši a jeho názov znamená v bengálčine "oko".

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies