Cyklón Heidi sa blíži k západnému pobrežiu

NETKY.SK • 12 Január 2012, 10:45 • 2 min
Cyklón Heidi sa blíži k západnému pobrežiu

Cyklón Heidi sa blíži k západnému pobrežiu

slovakia

left justify in out

img

Najväčší austrálsky terminál pre železnú rudu dnes zatvorili, pretože k západnému pobrežiu sa blíži tropický cyklón Heidi.
Cyklón prvej kategórie sa pohyboval smerom k prístavnému mestu Port Hedland a k železnorudnej banskej oblasti Pilbara, čo donútilo niektoré spoločnosti prerušiť prevádzkové operácie.
Meteorologický úrad varoval pred nápormi vetra, ktorý môže dosahovať rýchlosť vyše 100 kilometrov za hodinu, ďalej pred silným vlnobitím a prívalovými dažďami.
Hasičská a záchranná služba je v stave pohotovosti, ktorý platí pre územie od železnorudného banského mesta Pardoo až po baňu Whim Creek, vrátane mesta Port Hedland a jeho predmestia South Hedland.
Meteorológovia vyhlásili, že cyklón by mal doraziť na pobrežie vo štvrtok nadránom.
Prevádzku v ložiskách ropy a zemného plynu, nachádzajúcich sa pri pobreží, takisto zatvorili kvôli blížiacemu sa prvému veľkému cyklónu tejto sezóny na západnom pobreží.
V Port Hedlande dostali lode príkaz, aby vyplávali z prístavu na otvorené more, kde im hrozí najmenšie riziko poškodenia.
Terminály, čiže prekladiská železnej rudy v prístave Port Hedland, v štáte Západná Austrália, patria k najväčším na svete.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies