Cyklokrosár Haring skončil víťazne v rakúskom Ternitzi, Slováci brali aj druhé a tretie miesto

NETKY.SK • 23 Október 2017, 16:14 • 2 min
Cyklokrosár Haring skončil víťazne v rakúskom Ternitzi, Slováci brali aj druhé a tretie miesto

TERNITZ - Slovenský reprezentant Martin Haring sa stal víťazom cyklokrosových pretekov UCI kategórie C2 v rakúskom Ternitzi.

slovakia

left justify in out

Päťnásobný majster Slovenska M. Haring (Dukla Banská Bystrica) zdolal o 4 sekundy krajana Ondreja Glajzu (Johnson Controls AŠ Mladá Boleslav). Bodoval aj Jakub Kurty (Isako Šport).

 

Medzi ženami skončila na 3. mieste Janka Keseg Števková (Outsiterz), ktorá nestačila na Češku Magdalénu Mišoňovú a Rakúšanku Silke Mairovú. Medzi ženami bodovali aj Tatiana Jaseková na siedmom
(BIKEPRO SK) a Erika Glajzová (CK Banská Bystrica) na deviatom mieste.

"Od tretieho kola som šiel sám a kontroloval som si to, no ku koncu sa začali približovať Ondro a Emil Hekele. Po sobote som mal však obrovskú chuť na víťazstvo, som rád, že to vyšlo,“ povedal po pretekoch Martin Haring v tlačovej správe Slovenského zväzu cyklistike.

 

Svoje dojmy napísal aj Ondrej Glajza: "Od štartu som celý čas jazdil na tretej pozícii za Emilom Hekelem, ktorý išiel predo mnou asi 10 sekúnd. Tri kolá pred cieľom som ho dobehol, v kopci som mu odišiel. Jedno kolo sa ešte snažil ísť za mnou. Potom sme prišli do takého úseku, ktorý mi išiel lepšie, tak som mu odskočil. Snažil som sa doskočiť aj Martina, ale ten si to sledoval, takže sa mi to nepodarilo. S výsledkom som spokojný.“

Kategóriu masters B vyhral reprezentačný tréner Róbert Glajza (CK Banská Bystrica). Najlepšie zo slovenských juniorov skončil Lukáš Kubiš (ŠK Železiarne Podbrezová a.s.), ktorý si v spoločnej kategórii juniorov a masters vybojoval 13. miesto, medzi juniormi skončil siedmy. Na 2. mieste medzi kadetmi došiel do cieľa jeho tímový kolega Lukáš Kunštár a v kategórii žiakov na 1. a 2. mieste ďalší Podbrezovčania, Matthias Schwarzbacher a Jerguš Medveď.

"Priamo z Ternitzu odišla slovenská reprezentácia elitných jazdcov a juniorov na sústredenie do českého Tábora, kde sa prvý novembrový víkend budú konať majstrovstvá Európy v cyklokrose," uvádza sa v tlačovej správe SZC.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies