Cyklistu Kocjana predbežne suspendovali pre EPO

NETKY.SK • 2 Február 2016, 10:11 • 2 min
Cyklistu Kocjana predbežne suspendovali pre EPO

MARIBOR - Slovinský cyklista Jure Kocjan má dočasne pozastavenú činnosť. Dôvodom tohto kroku Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI) je jeho pozitívna vzorka na erytropoetín ešte z 8. marca 2012.

slovakia

left justify in out

Bolo to pred štartom pretekov Dwars door Drenthe, kde obsadil konečné 35. miesto. Cyklista pre Cyclingnews povedal, že jeho vzorka z predmetného obdobia, keď jazdil v drese Team Type 1 Sanofi, bola v poriadku. "Prvý test bol negatívny a teraz sa ukázalo, že ´béčková´ vzorka bola pozitívna. Keďže prebieha vyšetrovanie, nemôžem k tomu viac povedať,“ konštatoval Kocjan.

Slovinec sa neskôr stal členom španielskeho tímu WorldTour Euskaltel-Euskadi, ale po jeho predčasnom konci sa vrátil na americkú kontinentálnu úroveň s družstvom Smartstop. Pred novou sezónou sa stal členom tímu Lupus Racing, no vylúčili ho bez toho, žeby aspoň raz súťažne šliapol do pedála. Podľa generálneho manažéra Brendana Sullivana je neprípustné mať v tíme človeka, ktorý je obvinený z požitia zakázanej látky. "Vyznávame nulovú toleranciu na doping a sme veľmi smutní a sklamaní z toho, čo sa stalo,“ povedal Sullivan. Od Kocjana si pôvodne sľubovali, že bude v družstve lídrom na najväčších pretekoch na severoamerickom kontinente.

Tridsaťjedenročný Kocjan vlani ovládol jednu etapu na pretekoch Okolo Utahu a bol tam aj dočasným lídrom priebežného celkového poradia. Okrem toho v roku 2014 sa stal víťazom kanadského etapového podujatia Grand Prix Cycliste Saguenay.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies