Cyklistovy Wigginsovi v roku 2011 doviezli na Dauphiné Fluimucil

NETKY.SK • 19 December 2016, 16:29 • 2 min
Cyklistovy Wigginsovi v roku 2011 doviezli na Dauphiné Fluimucil

LONDÝN - Šéf britského tímu cyklistického tímu Sky Dave Brailsford počas parlamentného vyšetrovania dopingovej kauzy objasnil obsah záhadného balíčka, ktorý v roku 2011 doručili do Francúzska počas pretekov Critérium du Dauphiné.

slovakia

left justify in out

Údajne išlo o Fluimucil, čo je komerčné označenie pre produkt obsahujúci acetylcysteín, čiže legálnu látku proti zdureniu nosnej sliznice. Určená bola pre lídra tímu Bradleyho Wigginsa, ktorý trpel astmou. "Myslím si, že na tom nebolo nič zlé," povedal vyšetrovateľom Brailsford.


Kauza prepukla pred dvoma mesiacmi po tom, ako Wiggins v rozhovore pre BBC priznal, že v minulosti užil nedovolené látky so súhlasom antidopingových orgánov ako terapeutické výnimky pri liečbe astmy. Navyše sa objavilo obvinenie, že počas záverečnej etapy pretekov Critérium du Dauphiné 2011 sa v tímovom autobuse súkromne stretol s lekárom Richardom Freemanom, ktorý mal k dispozícii podozrivý balíček s liekmi.

 

Člen Britskej cyklistiky odletel z Veľkej Británie do Ženevy a odtiaľ sa presunul autom do alpského strediska La Toussuire. To všetko sa udialo 12. júna 2011 v záverečný deň pretekov Critérium du Dauphiné, prípravy pred Tour de France, ktoré celkovo ovládol práve Wiggins. Predmetnou osobou bol Simon Cope, vtedy tréner žien, ale dnes šéf Wigginsovho kontinentálneho tímu. Predstavitelia Britskej cyklistiky potvrdili, že Cope doručil balíček s medikamentmi pre jazdca tímu Sky, ale nespresnili, o aké substancie či lieky išlo.


Prípad začala vyšetrovať Britská antidopingová agentúra U.K. Anti-Doping (UKAD), ktorá dala poslancom parlamentu súhlas s vypočúvaním Brailsforda.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies