Etixx-QuickStep bez jarného úspechu: Sme v procese budovania tímu pre budúcnosť

NETKY.SK • 25 Apríl 2016, 13:20 • 2 min
Etixx-QuickStep bez jarného úspechu: Sme v procese budovania tímu pre budúcnosť

BRATISLAVA - Etixx-QuickStep ako jeden z najlepších cyklistických tímov v profesionálnom pelotóne na jednodňové preteky nedosiahol počas jarných klasík potrebný úspech.

slovakia

left justify in out

Víťazstvo Marcela Kittela na prípravnom podujatí Scheldeprijs je len slabou náplasťou. Belgické zoskupenie malo na dosah víťazstvo na slávnom monumente Paríž-Roubaix, ale veterán Tom Boonen skončil tesne druhý za Austrálčanom Mathewom Haymanom z Oricy-GreenEdge. Minulú stredu dvojica Julian Alaphilippe, Dan Martin nestačila na Valónskom šípe v záverečnom stúpaní na Mur de Huy na Alejandra Valverdeho. Etixx zostal bez úspechu na jarných klasikách aj v sezónach 2010 a 2013.


"Sme v procese budovania tímu pre budúcnosť. Alaphilippe má 23 rokov, Laurens de Plus 20 a Petr Vakoč 23. Sú prísľubom. Do každých pretekov ideme s cieľom zvíťaziť, s 22 výhrami v závere apríla sme v dobrom tempe. Vo finále každých pretekov sme ukázali skutočnú tímovú silu," povedal tímový manažér Patrick Lefevere a dodal: "Keby Fernando Gaviria nespadol v závere na Miláno-San Remo, som si istý, že by bol prvý."


Záver klasikárskej časti sezóny zvyčajne otvára aktivity na prestupovom trhu, belgická tlač už spája s príchodom do Etixxu Belgičana Grega van Avermaeta z BMC Racing či slovenského majstra sveta Petra Sagana z Tinkoffu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies