Cyklistické preteky TOUR DE VOLCANO POĽANA majú propagovať šport i turizmus

NETKY.SK • 1 Júl 2012, 07:49 • 2 min
Cyklistické preteky TOUR DE VOLCANO POĽANA majú propagovať šport i turizmus

Cyklistické preteky TOUR DE VOLCANO POĽANA majú propagovať šport i turizmus - Cestovanie Cyklistické preteky TOUR DE VOLCANO POĽANA 2012 - Okolo sopky Poľana - sa uskutočnia dnes so štartom o 10. 00 h na Mičinskej ceste v Banskej Bystrici.

slovakia

left justify in out

img

Cyklistické preteky TOUR DE VOLCANO POĽANA 2012 - Okolo sopky Poľana - sa uskutočnia dnes so štartom o 10.00 h na Mičinskej ceste v Banskej Bystrici. Ako TASR informoval Organizačný výbor Tour de Volcano Poľana, projekt medzinárodného cyklistického maratónu má dlhodobý cieľ, ktorým je vybudovať významné športové podujatie banskobystrického regiónu. Ambíciou je propagovať nielen šport, ale aj rozvoj povedomia o regióne a rozvoj cestovného ruchu. Podujatie pripravil Cyklistický klub Banská Bystrica a spoluorganizátorom je mesto Banská Bystrica. Akcia sa koná pod záštitou jeho primátora Petra Gogolu. Preteky pre širokú športovú verejnosť so štartom a cieľom v Banskej Bystrici budú zaradené do medzinárodného kalendára cestných cyklistických maratónov. Organizátori očakávajú už v prvom ročníku okrem domácich športovcov aj štart 300 až 500 pretekárov z okolitých krajín ako Rakúsko, Nemecko, Česká republika, Maďarsko, Ukrajina i Poľsko. Trať Tour de Volcano Poľana povedie z Banskej Bystrice cez Podbrezovú, Brezno, Čierny Balog, Lom nad Rimavicou, Hriňovú, Skliarovo, Detvu, Dúbravy, Očovú, Zolnú, Sebedín-Bečov, Čerín, Dolnú Mičinú, Hornú Mičinú, Môlču, Šalkovú späť do Banskej Bystrice okolo najväčšieho krátera sopky v strednej Európe. Cieľom Tour de Volcano Poľana 2012 je vybudovať silnú tradíciu cyklistického maratónu porovnateľnú s podujatiami tohto druhu v zahraničí a postupne dosiahnuť účasť tisícok štartujúcich. "Medzinárodný športový sviatok má potenciál vytvoriť nielen športovú, ale aj kultúrno-spoločenskú tradíciu, ktorá pritiahne do regiónu športovcov a návštevníkov z celej Európy," konštatoval výbor.

Zdroj:TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies