Cyklistické preteky Okolo Slovenska odštartujú v júni pod Urpínom

NETKY.SK • 16 Máj 2016, 09:17 • 2 min
Cyklistické preteky Okolo Slovenska odštartujú v júni pod Urpínom

BANSKÁ BYSTRICA – Druhý júnový týždeň zavíta na Slovensko medzinárodný cyklistický pelotón. Počas jubilejného 60. ročníka pretekov Okolo Slovenska, ktoré sa uskutočnia od 7. do 12. júna, bude na trati bojovať takmer 150 cyklistických profesionálov. Prestížne podujatie štartuje 7. júna večerným prológom v Banskej Bystrici. TASR o tom informovali Katarína Ďurková, PR manažérka Slovenského zväzu cyklistiky, a Zdenka Sekerešová, hovorkyňa banskobystrického primátora.

slovakia

left justify in out

"Jubilejný ročník pretekov sa začne vo večerných hodinách predstavením tímov a úvodným prológom ulicami historického centra mesta. V Banskej Bystrici na Námestí SNP odštartuje a vyvrcholí 8. júna aj prvá etapa. Počas nej cyklisti absolvujú tri takmer 46-kilometrové okruhy. Z námestia prejdú kúpeľným mestom Sliač a vrchári budú môcť svoje kvality prezentovať trikrát v stúpaní na Mičinú," uviedla Sekerešová.

 

"Teší ma, že prvé dve etapy jubilejného ročníka významných cyklistických pretekov odštartujú práve v Banskej Bystrici. Verím, že športovci a všetci návštevníci sa budú u nás cítiť príjemne a na najkrajšom námestí na Slovensku vytvoria jedinečnú športovú atmosféru. Som presvedčený, že ako horúci kandidáti na titul Európske mesto športu 2017 budeme dobrými hostiteľmi," konštatoval primátor mesta pod Urpínom Ján Nosko.

 

Vo štvrtok 9. júna o 12.30 h odštartuje z banskobystrického námestia najťažšia kráľovská etapa tohto ročníka, ktorej cieľovým miestom bude Štrbské Pleso. Okrem neho budú v ďalších dňoch zastávkami Zuberec a Bojnice. Preteky vyvrcholia v nedeľu 12. júna v najznámejšom slovenskom kúpeľnom meste v Piešťanoch.

 

"Verím, že trasa je zostavená zaujímavo. Dodržali sme plány, že sa budeme snažiť prechádzať cez viacero kúpeľných miest. Máme tam Sliač, Brusno, Malý Smokovec, Štrbské Pleso, Bojnice, Rajecké Teplice i symbol nášho kúpeľníctva – Piešťany," priblížil filozofiu tohto ročníka Peter Privara, generálny riaditeľ pretekov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies