Cyklistická šampiónka Vosová je späť, ovládla Pajot Hills Classic

NETKY.SK • 31 Marec 2016, 10:19 • 2 min
Cyklistická šampiónka Vosová je späť, ovládla Pajot Hills Classic

GOOIK - Cyklistická multišampiónka z Holandska Marianne Vosová (Rabo-Liv) má za sebou úspešný návrat do súťažného diania.

slovakia

left justify in out

Na stredajších novoutvorených pretekoch UCI Pajot Hills Classic (122,4 km, kategória 1.2 UCI) nechala za sebou kompletnú konkurenciu a v špurte po vyše troch hodinách v sedle bicykla zvíťazila pred Američankou Megan Guarnierovou a Fínkou Lottou Lepistöovou. Vosovej tímová kolegyňa Francúzka Pauline Ferrandová Prévotová skončila štvrtá. Bolo to prvé víťazstvo v pretekoch na ceste v podaní sedemnásobnej majsterky sveta v cyklokrose a trojnásobnej šampiónky v cestných pretekoch od septembra 2014.

 

"Brilantné predstavenie od Marianny. Je výkonnostne ďalej, ako sme si mysleli. Kompliment patrí aj celému tímu. V pretekoch sme jasne dominovali," vystrúhal poklonu Vosovej aj jej spolujazdkyniam manažér tímu Rabo-Liv Sierk-Jan de Haan.

 

Vosová vlani pauzovala pre svalové zranenie nohy, ktoré si privodila ešte v januári na domácom šampionáte v cyklokrose. Sťažovala sa aj na veľkú únavu, zároveň však pripustila návrat v súvislosti s ambíciou uspieť na olympijských hrách v Riu de Janeiro. Zdá sa, že tento plán sa začína napĺňať. Úplne prvé preteky od svojej vyše ročnej pauzy absolvovala pred dvoma týždňami, na podujatí Drentse Acht van Westerveld skončila desiata. Teraz na Pajot Hills Classic uspela v pretekoch s náročným profilom s horským dojazdom v konkurencii absolútnej svetovej špičky.

 

"Marianne prekvapila všetkých svojím záverečným útokom. Koncovku sme v tíme rozbehli pre Francúzku Pauline Ferrandovú Prévotovú, ale nemala síl na to, aby sa ešte prešmykla dopredu. Ten rozdiel v šprinte bol značný," doplnil Sierk-Jan de Haan v tlačovej správe družstva Rabo-Liv.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona