Cyklisti v Londýne sú príliš bieli, komisár pre cyklistiku to chce zmeniť

NETKY.SK • 29 Máj 2018, 12:30 • 2 min
Cyklisti v Londýne sú príliš bieli, komisár pre cyklistiku to chce zmeniť

LONDÝN - Príliš málo žien a nebielych jazdí v Londýne na bicykli a mesto vraj musí urobiť viac, aby sa medzi väčšinovo bielu, mužskú a stredostavovskú londýnsku cyklistickú populáciu propagovala diverzita. Tvrdí to Will Norman, londýnsky „komisár pre chôdzu a cyklistiku“ (áno, takúto funkciu v Londýne majú), píše server independent.co.uk.

slovakia

left justify in out

Cyklotrasy, ktoré spojujú predmestia s centrom, sú vnímané ako spôsob, ako sa muži stredného veku môžu rýchlejšie pohybovať po meste. A tak sa zvažuje nastavenie cieľov, ktoré majú medzi cyklistami zvýšiť diverzitu.

 

Farební ľudia tvoria viac než polovicu obyvateľov Londýna, ale len 15 percent cyklistov. Čo je vraj o dve tretiny menej, než by malo byť. Najväčším problémom pre komisára Normana, ktorý dostal na starosť, aby sa cyklistika v Londýne stala bezpečnejšou, je teda diverzita.

 

„Vidíme nárast počtu cyklistov, ale nie nárast diverzity,“  tvrdí Norman.

 

Mesto teraz začne ponúkať kurzy jazdy na bicykli, granty pre farebných ľudí, aby na bicykli jazdili a začnú sa propagovať elektrické bicykle. Komisia sa má viac zamerať na bariéry, ktoré bránia ľuďom jazdiť na bicykli, než riešiť aktuálne problémy cyklistov.

 

Dá sa teda očakávať vznik takých programov, v ktorých mladí černosi, černošky či moslimky získajú od mesta bicykel zdarma, zatiaľ čo bieli chlapci či dievčatá si naň budú musieť tradične zarobiť sami, mieni server stredoevropan.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies