Cyklisti sa dočkajú spojenia dvoch cyklotrás

NETKY.SK • 8 September 2013, 13:08 • 2 min
Cyklisti sa dočkajú spojenia dvoch cyklotrás

TRNAVA - Zákazku získala spoločnosť Vion, cyklotrasy majú byť spojené do konca októbra.

slovakia

left justify in out

Cyklisti v Trnave sa konečne dočkajú spojenia cyklotrás z Parku Janka Kráľa a Bernolákovho sadu. Zákazku na 260 metrov dlhé prepojenie získala spoločnosť Vion zo Zlatých Moraviec, ktorá uspela s cenou 53 tisíc eur. V cene je okrem cyklochodníka zo zámkovej dlažby aj verejné osvetlenie a výsadba zelene, práce majú byť hotové do konca októbra.

Prepojenie cyklotrás má umožniť bezpečnejší prejazd cyklistov z časti Prednádražie do centra mesta.  Vedenie radnice o investícii uvažovalo už niekoľko rokov, výstavbe však bránili ťažkosti s majetkovým usporiadaním pozemkov. Tie sa podarilo vyriešiť až v minulom roku.

V Trnave je momentálne približne deväť kilometrov cyklochodníkov, koncepcia mesta ráta s celkovou dĺžkou 42 kilometrov takýchto komunikácií. Tempo ich budovania bude závisieť od postoja mestských poslancov pri zostavovaní rozpočtu, pretože predpokladané náklady na ich výstavbu majú dosiahnuť 3,3 milióna eur. Miroslav Kadlíček z Mestského úradu v Trnave pred rokom na konferencii o cyklistike v Trnave prezentoval ako jednu z priorít prepojenie okrajových častí mesta s centrom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies