Cyklista Tybor siedmy v špurte v 2. etape v Sharjahu

NETKY.SK • 27 Október 2016, 13:43 • 2 min
Cyklista Tybor siedmy v špurte v 2. etape v Sharjahu

AL MALAIHA - Slovenský cyklista Patrik Tybor (Dukla Banská Bystrica) obsadil siedme miesto v druhej etape pretekov Sharjah International Cycling Tour v Spojených arabských emirátoch (kat. UCI 2.1).

slovakia

left justify in out

Po 172,6 km z Hamriyah Cultural and Sports Clubu do Al Malaihy Tybor vyhral špurt veľkého balíka cyklistov a celkovo zaostal o 2 sekundy za víťazným Bielorusom Sergejom Papokom. V stredu sa darilo aj ďalším cyklistom Dukly: Jozef Palčák bral víťazstvo v prvej rýchlostnej prémii a Jurajovi Lajchovi, ktorý skončil tridsiaty prvý, patrí priebežné druhé miesto v boji o dres pre najlepšieho mladého jazdca.


V Sharjahu dvojicu skúsených pretekárov Patrika Tybora a Jozefa Palčáka dopĺňa štvorica "dvadsaťtrojkárov" - Juraj Lajcha, Tomáš Harag, Kristián Zimány a Ján Andrej Cully. V utorkovej časovke družstiev na 16 km obsadili ôsme miesto, s mankom necelých 2 minút na víťazný tím Skydive Dubai Procycling Team.


"Som rád, že nás bolo vidieť. Zásluhou Palčáka sme dlho figurovali na obrazovkách. Chýbali dva kilometre a bral by aj horskú prémiu. Pre všetkých je to vysoká škola cyklistiky v extrémnych podmienkach, na ktoré sa na Slovensku nemáme kde pripraviť. Horúce teploty v kombinácii so silným vetrom a všadeprítomným pieskom sú skúsenosťou, ktorá sa im v budúcnosti určite zíde. Po tomto podujatí nás v nedeľu čaká ešte jednorazovka Emirates Cup (UCI 1.1) a budúci týždeň dve jednotkové podujatia v Číne - Tour of Taihu a Tour of Costai Wetlands,“ povedal športový riaditeľ slovenského tímu Martin Fraňo v tlačovej správe Slovenského zväzu cyklistiky.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies