Cyklista Sinkewitz v auguste pred arbitrážny súd, hrozí mu osemročný trest

NETKY.SK • 16 Júl 2013, 15:02 • 2 min
Cyklista Sinkewitz v auguste pred arbitrážny súd, hrozí mu osemročný trest

LAUSANNE - Nemecký cyklista Patrik Sinkewitz bude na konci augusta čeliť trojdňovému vypočúvaniu zo strany medzinárodného Športového arbitrážneho súdu (CAS) v Lausanne.

slovakia

left justify in out

Na ňom bude musieť odpovedať na všetky otázky týkajúce sa obvinení, že bral rastový hormón. Arbitrážny súd naplánoval pojednávanie na 28.-30. augusta, informovala agentúra AP. Podľa CAS žiada Nemecká antidopingová agentúra minimálne osemročný zákaz činnosti pre Sinkewitza, ktorý už v roku 2007 dostal po dopingovej kauze na Tour de France ročný dištanc. Po pozitívnom náleze na zakázaný testosterón ho vtedajší tím T-Mobile okamžite prepustil.

Sinkewitz má dočasne zastavenú súťažnú činnosť od roku 2011. Nemec jazdiaci vtedy vo farbách tímu Farnese Vini-Neri Sottoli mal 27. februára na pretekoch Grand Prix di Lugano pozitívny test, vo vzorke mu našli ľudský rastový hormón. Tridsaťdvaročný Sinkewitz v súčasnosti jazdí za chorvátsky tím Meridiana Kamen.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies