Cyklista sa stratil na belgickej klasike, fanúšik ho nakŕmil a odel

NETKY.SK • 26 Marec 2016, 18:20 • 2 min
Cyklista sa stratil na belgickej klasike, fanúšik ho nakŕmil a odel

HARELBEKE - Eritrejský cyklista Mekseb Debessay nedokončil 59. ročník belgickej klasiky E3 Harelbeke, keď sa 20 kilometrov pred cieľom stratil. Jazdec tímu Dimension Data dostal pomocnú ruku od jedného z fanúšikov, ktorý ho pozval k sebe domov, ponúkol mu sprchu, jedlo a zavolal do tímového hotela v Roeselare.

slovakia

left justify in out

Na svoj premiérový štart nebude Debessay spomínať v dobrom, z pretekov sa totiž vrátil až o deviatej večer, teda štyri hodiny po finiši. "Bola to jeho premiéra na tomto podujatí. Debessay sa bál, že sa stratí, preto sa rozhodol držať šípok. V jednej chvíli mal na svojom počítači 206 km, pri čom preteky mali iba 200 km. Do Harelbeku sa nedostal," prezradil detaily z neuveriteľného príbehu šéf Dimension Data Pierre Heynderickx.

 

"Keď prechádzal popri fandiacemu divákovi, spýtal sa ho, kde je Harelbeke. Potom išli spolu do Lierde, kde fanúšik cyklistiky býva. U neho sa osprchoval, najedol a dostal čisté oblečenie. V tíme sme sa o neho báli. Informovali sme políciu, UCI rozhodcov a organizátorov, ale nikto nemal ani náznak informácií. Zachránil nás až telefón z hotela, v ktorom sme bývali," dodal Heynderickx pre denník Het Nieuwsblad.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona