Cyklista sa po zrážke s Tatrou 815 bude liečiť tri mesiace

NETKY.SK • 8 November 2013, 10:51 • 2 min
Cyklista sa po zrážke s Tatrou 815 bude liečiť tri mesiace

SUČANY – Ťažké zranenia s predpokladanou liečbou tri mesiace utrpel vo štvrtok (7. 11.) ráno na ceste I/18 v Sučanoch (okres Martin) 40-ročný cyklista pri zrážke s nákladným autom Tatra 815. TASR o to informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva (KR) Policajného zboru (PZ) v Žiline Jana Balogová.

slovakia

left justify in out

Nákladné auto podľa nej viedol 40-ročný vodič po vedľajšej ceste,  pričom pri vychádzaní na cestu I/18 sa plne nevenoval vedeniu vozidla a sledovaniu situácie v cestnej premávke. „Nedal prednosť reflexnými prvkami označenému cyklistovi a následne došlo k stretu medzi nákladným autom a cyklistom. Požitie alkoholických nápojov u vodiča motorového vozidla policajti nezistili. Hmotnú škodu na bicykli odhadli zhruba na 500 eur, na vozidle na 50 eur,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa.

Vodiča nákladného auta vyšetrovateľ obvinil z prečinu ublíženia na zdraví. „Stíhaný je na slobode. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody jeden až päť rokov,“ dodala Balogová.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona