Cyklista Polivoda víťazom Okolo Slovenska, záver pre Kulyka

NETKY.SK • 7 Jún 2014, 15:12 • 2 min
Cyklista Polivoda víťazom Okolo Slovenska, záver pre Kulyka

BRATISLAVA - Ukrajinec Alexander Polivoda sa stal celkovým víťazom 58. ročníka cyklistických pretekov Okolo Slovenska. Dvadsaťsedemročný jazdec tímu Kolss dosiahol najväčší úspech kariéry. Sobotňajšiu záverečnú 5. etapu z Levíc do Bratislavy (178,6 km) vyhral v špurte pelotónu ďalší Ukrajinec Andrij Kulyk.

slovakia

left justify in out

Polivoda sa do žltého dresu obliekol po víťazstve v 2. etape do Liptovského Hrádku a udržal si ho až do bratislavského cieľa. Za prvenstvo získal 40 bodov do kontinentálneho rebríčka UCI a finančnú prémiu vo výške 2000 eur. V celkovej klasifikácii si udržal desaťsekundový náskok pred Slovincom Kristjanom Fajtom a devätnásťsekundový pred Matijom Kvasinom z Chorvátska.


V sobotu sa na štart v Leviciach postavilo 109 cyklistov z pôvodne 133-členného pelotónu. Na rovinatých cestách v teplom počasí sa už krátko po štarte odpútali z balíka Kazach Tilegen Maidos, Slovinec Dejan Bajt a Nór Kristian Engen Forbord. Postupne si vypracovali vyše štvorminútový náskok. Z tria bol najvyššie v celkovej klasifikácii Maidos, ktorý figuroval pred etapou s odstupom 59 sekúnd na Polivodu na 33. mieste. Stovky divákov v obciach a mestách hnali pelotón dopredu a jeho manko na trio sa začalo s blížiacou sa Bratislavou znižovať. Na rýchlostnej prémii v Gabčíkove (126,3 km) bola ešte bola dvojminútová. Na dunajskej hrádzi, po ktorej si záver etapy pred pelotónom vyskúšali rekreační jazdci, sa potom odohrával súboj tímov o najlepšie pozície pre špurt, keďže únik sa stal minulosťou. V posledných stovkách metrov predviedli najlepšiu kooperáciu jazdci zoskupenia Kolss a pripravili víťazný finiš pre Kulyka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies