Cyklista Phinney zvíťazil po 14 mesiacoch od operácie

NETKY.SK • 18 August 2015, 08:40 • 2 min
Cyklista Phinney zvíťazil po 14 mesiacoch od operácie

STEAMBOAT SPRINGS - Domáci Taylor Phinney sa stal víťazom pondelkovej prvej etapy cyklistických pretekov USA Pro Challenge so štartom aj cieľom v coloradskom Steamboat Springs, ktorá merala 156 km.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťpäťročný jazdec tímu BMC sa radoval z triumfu po štrnástich mesiacoch od operácie ľavej nohy, v ktorej mal po páde a náraze do zvodidiel na národnom šampionáte zlomenú píšťalu, ihlicu a pomliaždené koleno.

 

"Pri prejazde cieľom som bol celkom unesený. Myslím si, že bude chvíľu trvať, kým spracujem všetko, čo sa udialo počas tohto dňa. Burácanie ľudí bolo skutočne výnimočné a plné emócií. Elektrizujúci moment, pre ktorý všetci žijeme," citoval server Cycling News Phinneyho, ktorý finišoval pred Kielom Reijnenom (UnitedHealthcare) a tímovým kolegom Brentom Bookwalterom.

 

Druhá etapa USA Pro Challenge s cieľom v Arapahoe Basin má dĺžku 186 km. Slovensko nemá na pretekoch zastúpenie.

Výsledky - USA Pro Challenge - pondelok:
1. etapa: 1. Taylor Phinney (USA) BMC 3:39:07 h, 2. Kiel Reijnen (USA) UnitedHealthcare, 3. Brent Bookwalter (USA) BMC, 4. Ryan Anderson (Kan.) Optum p/b Kelly Benefit Strategies, 5. Gavin Mannion (USA) Jelly Belly p/b Maxxis, 6. Logan Owen (USA) Axeon - všetci rovnaký čas ako víťaz



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies