Cyklista O'Grady priznal, že dopoval pred Tour 1998

NETKY.SK • 25 Júl 2013, 10:08 • 2 min
Cyklista O'Grady priznal, že dopoval pred Tour 1998

MELBOURNE - Iba deň po tom, čo austrálsky cyklista Stuart O'Grady ukončil profesionálnu kariéru, sa 39-ročný veterán priznal k dopingovej minulosti.

slovakia

left justify in out

Šesťnásobný účastník olympijských hier prezradil, že dva týždne pred štartom slávnych pretekov Tour de France v roku 1998 bral erytropoetín (EPO). Zakázanú látku zvyšujúcu množstvo červených krviniek v krvi si zadovážil sám a užíval ju bez vedomia jeho tímu.

O'Gradyho priznanie v rozhovore pre austrálsky denník prišlo deň po tom, čo komisia pre boj s dopingom vedená francúzskym Senátom zverejnila svoje dopingové zistenia týkajúce sa viacerých svetoznámych cyklistov. Na Tour de France 1998 mali podľa jej záznamov brať EPO aj dvaja najlepší cyklisti v konečnom poradí - víťaz Marco Pantani a druhý Jan Ulrich. O'Grady, vtedy jazdiaci za stajňu GAN, počas TdF '98 tri dni obliekal žlté tričko pre lídra priebežného poradia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies