Cyklista Metelka celkovým víťazom Svetového pohára

NETKY.SK • 14 September 2015, 11:57 • 2 min
Cyklista Metelka celkovým víťazom Svetového pohára

PIETERMARITZBURG - Slovenský reprezentant v paracyklistike Jozef Metelka (MC4) vyhral cestné preteky s hromadným štartom v rámci Svetového pohára v juhoafrickom Pietermaritzburgu.

slovakia

left justify in out

Metelka sa zároveň stal v tejto sezóne celkovým víťazom tohto prestížneho seriálu v paracyklistike. Druhý slovenský reprezentant v Pietermaritzburgu Patrik Kuril skončil šiesty. V piatkovej časovke boli na stupni víťazov obaja - Metelka druhý a Kuril tretí. Informuje o tom server Slovenského paralympijského výboru.

"V treťom kole z dvanástich sa od pelotónu odpútal španielsky pretekár Roberto Garcia Alcaide, avšak jeho útok nebol úspešný a pelotón ho po piatich kolách dostihol. Všetci favoriti sa navzájom strážili a o víťazovi rozhodol záverečný špurt. V ňom mal najviac síl Jozef Metelka, ktorý svojím víťazstvom skompletizoval slovenskú zbierku medailí na tomto podujatí. Celkovým prvenstvom vo Svetovom pohári dosiahol to, čo sa zatiaľ nepodarilo žiadnemu Slovákovi. Patrikovi Kurilovi zasa patrí momentálne druhé miesto v tohtoročnom svetovom rebríčku UCI," uviedol vedúci slovenskej výpravy v JAR a zároveň reprezentačný tréner Branislav Režňák.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies