Cyklista Lampaert vyhral Dwars door Vlaanderen, do cieľa prišiel sám s náskokom 37 sekúnd

NETKY.SK • 22 Marec 2017, 18:11 • 2 min
Cyklista Lampaert vyhral Dwars door Vlaanderen, do cieľa prišiel sám s náskokom 37 sekúnd

ROESELARE - Belgický cyklista Yves Lampaert triumfoval v stredajších pretekoch Dwars door Vlaanderen. Jazdec stajne Quick-Step prišiel do cieľa 203,4 km dlhej trate prišiel sám s náskokom 37 sekúnd pred krajanom a tímovým kolegom Philippom Gilbertom. Tretia priečka sa ušla kazašskému pretekárovi v službách Astany Alexejovi Lucenkovi.

slovakia

left justify in out

"Pre mňa je to splnený sen. Nie je to tak ďaleko od môjho domu a túto trať poznám. Toto víťazstvo je pre mňa úžasný darček, ktorý chcem dať svojmu tímu. Ďakujem všetkým," stránka cyclingnews.com citovala víťaza. Pre dvadsaťpäťročného jazdca je to najväčší individuálny úspech kariéry.

 

Lampaert sa presadil v záverečných kilometroch, keď sa odtrhol zo štvorčlennej vedúcej skupinky a na jeho atak už nikto nedokázal zareagovať. V špurte trojice prenasledovateľov sa presadil Gilbert.

 

výsledky Dwars door Vlaanderen (Roeselare - Waregem 203,4 km):

 

1. Yves Lampaert (Belg./Quick-Step) 4:47:17 h, 2. Philippe Gilbert (Belg./Quick-Step) +37 s, 3. Alexej Lucenko (Kaz./Astana), 4. Luke Durbridge (Aus./Orica-Scott) obaja rovnaký čas, 5. Dylan Groenewegen (Hol./Lotto NL-Jumbo) +1:01, 6. Oliver Naesen (Belg./Ag2R), 7. Tiesj Benoot (Belg./Lotto), 8. Dylan Van Baarle (Hol./Cannondale-Drapac), 9. Mitchell Docker (Aus./Orica-Scott), 10. Florian Senechal (Fr./Cofidis) všetci rovnaký čas

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona