Cyklista Froome sa zastal Brailsforda a verejne sa mu poďakoval za Team Sky

NETKY.SK • 13 Marec 2017, 14:41 • 2 min
Cyklista Froome sa zastal Brailsforda a verejne sa mu poďakoval za Team Sky

LONDÝN - Už aj trojnásobný víťaz cyklistickej Tour de France Chris Froome sa postavil za svojho šéfa v tíme Sky Dava Brailsforda, ktorý verejne priznal pochybenie pri doprave podozrivého balíčka Bradleymu Wigginsovi v roku 2011 do Francúzska na preteky Critérium du Dauphiné.

slovakia

left justify in out

Brailsford však zároveň upozornil, že "je zásadný rozdiel medzi procedurálnymi zlyhaniami a nekalou činnosťou". Predseda Sky Graham McWilliam na twitteri uviedol, že 100-percentne stoja za Brailsfordom, teraz sa k nemu pridala aj tímová jednotka Froome.

"Urobil určité chyby, ale zároveň ubezpečil, že sa už nezopakujú. Obnovenie dôvery nie je jednoduchá vec, chce to čas, ale chcem vás všetkých ubezpečiť, že v jeho prípade naozaj došlo k náprave," uviedol Chris Froome vo svojom stanovisku k Brailsfordovi. Zároveň mu prejavil verejné poďakovanie za všetko, čo pre neho a celý tím Sky odviedol. "Utvoril jeden z najlepšie fungujúcich tímov v našom športe. Bez Dava by nebol Team Sky. Aj mňa osobne v ostatných siedmich rokoch kariéry výrazne podporil, patrí mu za to veľká vďaka," uznanlivo dodal Froome.

Vyšetrovanie Britskej antidopingovej agentúry (UKAD) sa týka možného porušenia antidopingových pravidiel tímom Sky a Bradleym Wigginsom v posledný deň pretekov Critérium du Dauphiné v roku 2011. Investigatívci z UKAD aj britskej parlamentnej komisie upozornili okrem iného na absenciu záznamov, ktoré by potvrdili, že Wigginsovi doručili legálny produkt a nie zakázanú látku. 

 

Brailsford počas vypočúvania tvrdil, že to bol Fluimucil, čo je komerčné označenie pre produkt obsahujúci acetylcysteín, čiže legálnu látku proti zdureniu nosnej sliznice. Pretekárovi mala pomôcť proti astme. UKAD preveruje podozrenie, že predmetná látka bola v skutočnosti zakázaný kortikosteroid triamcinolón, na ktorý dostal Wiggins terapeutickú výnimku pri troch iných aplikáciách v rokoch 2011 - 2013. Či to tak naozaj bolo, sa už zrejme nedá nijako zistiť.

"Chápem, že v ľuďoch môže prevládať určité sklamanie zo spôsobu, akým sa to všetko vtedy udialo. Chcel by som sa dodatočne všetkým ospravedlniť za seba aj svojich kolegov z tímu. Všetci si ctíme náš šport a chceme víťaziť iba čistým spôsobom. Verím v ľudí okolo seba a v to, čo robia," doplnil Froome vo svojom vyhlásení.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies