Cyklista Contador potvrdil červený dres triumfom na Ancares

NETKY.SK • 13 September 2014, 18:03 • 2 min
Cyklista  Contador potvrdil červený dres triumfom na Ancares

PUERTO DE ANCARES - Španiela Alberta Contadora delí necelých 10 km od tretieho triumfu na cyklistických pretekoch Okolo Španielska v kariére.

slovakia

left justify in out

V červenom drese lídra jazdiaci skúsený pretekár tímu Tinkoff-Saxo triumfoval v sobotňajšej poslednej horskej previerke 69. ročníka Vuelty s cieľom na Puerto de Ancares. V záverečnom 12,7 km dlhom stúpaní s priemerným sklonom 8,7% Contador postupne striasol zo seba všetkých konkurentov a zvíťazil s náskokom 16 sekúnd pred Britom Christopherom Froomom z tímu Sky. Tretí sa objavil v cieli v nadmorskej výške 1655 m Alejandro Valverde (Movistar) a odstupom 57 sekúnd. Štvrtý finišoval ďalší Španiel Joaquín Rodríguez (+1:18) a piaty Talian Fabio Aru (+1:21). Prvá päťka v cieli sobotňajšej 185,7 km dlhej etapy sa úplne zhoduje s poradím na prvých piatich priečkach v celkovej priebežnej klasifikácii.


Vuelta a Espaňa vyvrcholí nedeľňajšou záverečnou časovkou v uliciach mesta Santiago de Compostela, ktorá meria iba 9,7 km a Contadorov náskok pred Froomom 1:37 min je dostatočne veľký na to, aby si postrážil celkové víťazstvo. Tretí Valverde má časové manko 2:35 min a štvrtý Rodríguez 3:57 min.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies