Cyklista Broeckx už mimo ohrozenia života

NETKY.SK • 9 Jún 2016, 12:45 • 2 min
Cyklista Broeckx už mimo ohrozenia života

AACHEN - Cyklista Stig Broeckx po nehode na pretekoch Okolo Belgicka stále leží v kóme v nemocnici v Aachene, ale už sa nachádza mimo ohrozenia života. Dvadsaťšesťročného Belgičana začiatkom minulého týždňa dvakrát operovali, aby mu znížili vnútrolebečný tlak.

slovakia

left justify in out

"V tomto momente nie je jasné, aké budú neurologické následky nehody. Tieto vyšetrenia môžeme uskutočniť len v prípade, že Stigov stav bude stály dlhšiu dobu," uviedol v stredu jeho tím Lotto Soudal, citoval ho server VeloNews.

 

Broeckx je v nemocnici v Aachene od soboty 28. mája, keď v 3. etape na podujatí kategórie 2.HC došlo k hromadného pádu v pelotóne. Predchádzala tomu kolízia dvoch motocyklov. Zranilo sa 19 cyklistov, do nemocnice museli odviezť jedenásť z nich. Broeckx dopadol najhoršie, diagnostikovali mu vážne poranenie hlavy, na dvoch miestach krvácal do mozgu a utrpel zlomeninu očnice. Organizátori pretekov najprv 3. etapu neutralizovali a napokon aj zrušili. Nehoda sa stala počas zjazdu asi na 65. kilometri etapy štartujúcej aj finišujúcej vo Verviers. Broeckx mal incident s motorkou už na februárovej klasike Kuurne-Brusel-Kuurne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies