Cyklista Bouhanni podal na útočníkov trestné oznámenie

NETKY.SK • 5 Júl 2016, 15:13 • 2 min
Cyklista Bouhanni podal na útočníkov trestné oznámenie

BRATISLAVA - Francúzsky cyklista Nacer Bouhanni podal trestné oznámenie na neznámych útočníkov, s ktorými sa pobil noc pred pretekmi s hromadným štartom na národnom šampionáte, čo ho v konečnom dôsledku vyradilo aj z účasti na Tour de France.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťpäťročný jazdec tímu Cofidis mal potýčku s neželanými hosťami v hoteli vo Vesoul. Hoci na druhý deň bol schopný odštartovať do pretekov, rana na ruke sa mu neskôr zapálila a musel podstúpiť operáciu.


"Napadli ma štyria opití ľudia, ktorí robili hurhaj. Keď som ich poprosil o ticho, pretože som mal na druhý deň preteky, nevidel som, že v miestnosti ich je toľko. Keby som vedel, že sú siedmi - štyria muži a tri ženy - nikdy by som nešiel priamo za nimi. Snažil som sa len brániť, to je celé. Prvá osoba sa ma snažila udrieť päsťou, dokázal som sa uhnúť. Potom sa strhla bitka, štyria z nich sa do mňa pustili," povedal Bouhanni pre Le Republicain Lorrain.


Napriek incidentu rodák z Épinalu uviedol, že by bol schopný účasti na Tour de France, keby mu ranu na ruke ošetrili správne. "Ruku mi zošili v nemocnici v Besancone a dostal som infekciu. Ak by ma ošetrili poriadne od začiatku, momentálne by som jazdil na Tour de France," dodal Bouhanni, ktorého v zostave tímu Cofidis nahradil Nicolas Edet, čo významne narušilo ambície francúzskeho zoskupenia. Celý tím bol postavený práve pre Bouhanniho v šprintérskych etapách.


Nacer Bouhanni a Tour de France zrejme nejdú dokopy. V roku 2013 musel odstúpiť pre chorobu, v nasledujúcej sezóne ho tím FDJ ani nenominoval. Vlani už vo farbách Cofidisu nechýbal, ale v piatej etape mal vážny pád a musel vzdať ďalšie pokračovanie. Pred začiatkom tohtoročnej edície mal Francúz vysoké ciele, na Tour mieril so siedmimi víťazstvami na konte. Informoval server Cyclingnews.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies