Cyklista Benoot neletel so Saganom v špeciále, absolvoval 1000 km v karavane

NETKY.SK • 19 September 2016, 16:38 • 2 min
Cyklista Benoot neletel so Saganom v špeciále, absolvoval 1000 km v karavane

BOLSWARD - Belgičan Tiesj Benoot sa rovnako ako Peter Sagan rozhodol po majstrovstvách Európy v cyklistike absolvovať aj etapové preteky Eneco Tour.

slovakia

left justify in out

Na rozdiel od svetového aj európskeho šampióna Sagana však 22-ročný Benoot nemal to privilégium, aby ho do dejiska 1. etapy Eneco Tour prepravilo súkromné lietadlo. Hoci údajne o to požiadal, jeho prosba zostala bez odozvy.

 

Jazdec tímu Lotto-Soudal Benoot sa však veľmi chcel predstaviť na Eneco Tour, a tak jeho rodina zabezpečila karavan, ktorý ho odviezol z Plumelca v Bretónsku do Bolswardu v severoholandskej provincii Friesland. "Absolvoval viac než 1000 km v aute a do dejiska pretekov dorazil ráno o 6.30 h. Oči mal ako pomlčky," citujú belgické médiá vyjadrenie tímu Lotto-Soudal o Benootovi.


Zatiaľ čo Sagan sa stal v nedeľu popoludní v Bretónsku premiérovým majstrom Európy v kategórii elite, Benoot skončil v pretekoch na 42. mieste s odstupom 2:05 min. Obaja sa v pondelok napoludnie postavili na štart prvej etapy Eneco Tour v Bolswarde.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies