Cyklista Basso v stredu podstúpil operáciu semenníkov

NETKY.SK • 16 Júl 2015, 00:26 • 2 min
Cyklista Basso v stredu podstúpil operáciu semenníkov

MILÁNO - Taliansky cyklista Ivan Basso v stredu absolvoval v Miláne chirurgický zákrok, pri ktorom mu odstránili ľavý semenník. Tridsaťsedemročný rutinér z tímu Tinkoff Saxo Bank v pondelok oznámil, že odstupuje z Tour de France pre rakovinu.

slovakia

left justify in out

Rodákovi z mesta Gallarte zistili podozrivý nález po páde v 5. etape prestížneho podujatia. Vedenie klubu zároveň oznámilo, že choroba nesúvisí s jeho športovými aktivitami. Podľa lekárov v milánskej nemocnici San Raffaele sú dlhodobé vyhliadky pre tento typ nádoru viac ako výborné.

 

Skúsený cyklista, ktorý sa v rokoch 2006 a 2010 stal celkovým víťazom Giro d´Italia, mal byť na tohtoročnej Tour de France jedným z pomocníkov lídra tímu Tinkoff-Saxo Alberta Contadora v kopcoch. Nedočkal sa ich, keďže z pretekov odstupuje ešte pred presunom do Pyrenejí a Álp. Na TdF bol v celkovej klasifikácii najvyššie v roku 2005 na druhom mieste. Basso bol predtým v tíme Liquigas, resp. Cannondale aj teraz v Tinkoff-Saxo kolegom slovenského cyklistu Petra Sagana.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona