FOTO Cvičenie preverilo pripravenosť Slovenska na prílev migrantov

NETKY.SK • 5 August 2015, 15:15 • 2 min
FOTO Cvičenie preverilo pripravenosť Slovenska na prílev migrantov

BRATISLAVA - Cvičenie Nový Horizont 2015 preverilo pripravenosť slovenských bezpečnostných zložiek na zvýšený prílev migrantov.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informoval Tlačový odbor kancelárie ministra vnútra, na cvičení vo výcvikovom priestore Kolíňanský vrch pri Nitre a v priestoroch 12. mechanizovaného práporu v Nitre – Krškanoch sa od 28. do 30. júla zúčastnilo viac ako 250 vojakov, policajtov, hasičov, záchranárov, príslušníkov ďalších zložiek ministerstva vnútra a Slovenského Červeného kríža. K dispozícii mali 50 kusov techniky.


V rámci cvičenia zriadili príslušníci ministerstva obrany aj fiktívny azylový tábor. Ten slúžil bezpečnostným zložkám na precvičenie schopností poskytnúť zvýšenému počtu žiadateľov o azyl ubytovanie, stravovanie, hygienické potreby a neodkladnú zdravotnú starostlivosť.

 

Pracovníci Migračného úradu rezortu vnútra počas cvičenia taktiež školili príslušníkov ozbrojených síl, aby boli schopní plniť úlohy vyplývajúce zo zabezpečenia riadneho chodu záchytného tábora, počnúc príjmom nových žiadateľov o azyl, cez zabezpečenie všetkých materiálno-technických potrieb, až po zdravotnú a psychologickú starostlivosť.


Cvičenie podľa ministerstva vnútra reagovalo na aktuálne zhoršenú bezpečnostnú situáciu v oblastiach severnej Afriky a Blízkeho východu spojenú so zvýšenými migračnými vlnami smerom do Európy.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona