Cvičenie pred raňajkami spaľuje viac tuku

NETKY.SK • 5 November 2019, 21:58 • 2 min
Cvičenie pred raňajkami spaľuje viac tuku

Túžite schudnúť, ale hoci pravidelne cvičíte, stále sa vám to nedarí? Potom skúste cvičiť ráno ešte pred raňajkami. Podľa britských vedcov tak spálite oveľa viac tuku ako pri cvičení s plným žalúdkom.

slovakia

left justify in out

Cvičenie ešte pred raňajkami núti telo využívať uložené sacharidy a akonáhle dôjde k ich spaľovaniu, prichádzajú na rad tukové bunky.

 

Z pohľadu chudnutia je tak toto cvičenie oveľa efektívnejšie ako cvičenie po raňajkách. Aspoň to vyplynulo z poslednej vedeckej štúdie, ktorá počas pol roka sledovala snaženie mužov s nadváhou alebo obezitou.

 

Podľa rovnakej štúdie je pritom cvičenie s prázdnym žalúdkom i prínosnejšie pre celkové zdravie organizmu. "Mužské svaly totiž oveľa lepšie reagujú na inzulín, ktorý riadi hladinu cukru v krvi, teda dochádza k zníženému riziku cukrovky a chorôb kardiovaskulárneho systému," vysvetľuje pre CNN fyziológ Javier Gonzalez.

 

img

 

Ak sa rozhodnete cvičiť ešte pred raňajkami, potom pred samotným cvičením vypite aspoň pohárik čistej vody, aby nedošlo k dehydratácii a k ​​následným problémom s regeneráciou.

 

Po cvičení sa do 15-30 minút najedzte, pričom hľaďte na to, aby strava obsahovala vysoko kvalitný proteínový základ. Dobrým výberom je ovocie, nízkotučný grécky jogurt, banán, arašidové maslo a pod.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies