Curtis Blaydes sa postaral o veľké prekvapenie na UFC 221

NETKY.SK • 20 Február 2018, 14:30 • 2 min
Curtis Blaydes sa postaral o veľké prekvapenie na UFC 221

BRATISLAVA - Mark Hunt bol zo svojho súpera sklamaný, chcel nastúpiť do titulového zápasu no vedenie UFC mu pridelilo mladého Američana, ktorý ale nie je žiadne béčko. Curtis Blaydes je 26 ročný zápasník z tímu Elevator Fight Team. Na svojom konte má 9 výhier a 1 prehru. Od svojej prvej prehry z apríla 2016 má na svojom konte 4 výhry v rade.

slovakia

left justify in out

Zápas začal pre Hunta nádejne, skoro Blaydesa ukončil ale jeho brada vydržala. Možno tam zohral dôležitú úlohu aj Huntov vek ktorý už na mladého Blaydesa nestačil. Predsa len má Hunt už 44 rokov. Hneď zo začiatku skúšal nijakú divnú kombináciu aby si ho navnadil na obľúbenú ľavačku, no bolo to veľmi nápadné a nevyšlo mu to.

 

Prvé kolo patrilo Huntovi, toto vedel aj Blaydes tak hneď v druhom kole začal aktívnejšie, začal svojho súpera ztrhávať na zem, táto taktika mu vychádzala a Hunt bol voči nej bezmocný. Na konci zápasu mal na svojom konte Blades 10 úspešných ztrhov a Hunt ani jeden. Bol to veľmi dobrý ťah a s touto taktikou vyrovnal na 1-1.

 

Do tretieho kola išli obidvaja tak, že musia vyhrať ináč zápas prehrajú. Blaides nezaváhal a ihneď išiel po ztrhu ktorý mu aj vyšiel. Na zemi ho potom kontroloval celý čas, čo mu stačilo na výhru. Podľa rozhodcov vyhral tretie kolo Blaydes 10-8. Bol to smutný moment pre Hunta nakoľko sa zápas konal na jeho domovskej pôde v austrálskom Perth.

 

Mark Hunt má s UFC ešte zmluvu na dva zápasy takže je veľká pravdepodobnosť, že po tejto prehre sa už k blízkosti titulového zápasu nedostane. Najlepšie časy zažíval v rokoch 2004 až 2006 kedy porazil mená ako Wanderlei Silva alebo Mirko Filipovic. Potom prišli 4 roky "temnoty" keď prehral 6 zápasov za sebou. Potom ale prišli lepšie časy a celú svoju kariéru sa držal medzi elitou ťažkej váhy, hoci jeho výsledky boli dosť kolísavé. Jeho momentálne skóre je 13 výhier a 12 prehier. Dúfajme, že s poslednými dvoma zápasmi si toto skóre iba vylepší a kariéru ukončí so vztýčenou hlavou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies