Čunek sa musí ospravedlniť svojej exsekretárke a zaplatiť jej 80.000 Kč

NETKY.SK • 29 Máj 2013, 08:53 • 2 min
Čunek sa musí ospravedlniť svojej exsekretárke a zaplatiť jej 80.000 Kč

PRAHA - Senátor Jiří Čunek, niekdajší líder českých ľudovcov (KDU-ČSL), poškodil výrokmi svoju bývalú sekretárku Marcelu Urbanovú a musí sa jej preto ospravedlniť a zaplatiť odškodné vo výške 80.000 Kč. Rozhodol o tom Senát Najvyššieho súdu ČR, ktorý vo veci zamietol tak Čunkovo, ako aj Urbanovej odvolanie.

slovakia

left justify in out

V prípade senátora bola príčinou odmietavého postoja Najvyššieho súdu neodôvodnenosť odvolania, v prípade sekretárky jeho neprípustnosť vzhľadom na absenciu akejkoľvek po právnej stránke zásadnej otázky, informovali dnes české médiá.

Najvyšší súd ČR potvrdil verdikt Vrchného súdu v Olomouci, podľa ktorého Čunek poškodil práva svojej niekdajšej podriadenej výrokmi v médiách a zverejnením osobnej korešpondencie. Za najvýznamnejšie však súd označil Čunkovo vyhlásenie, že Urbanová je klamárka, za čo jeho bývalá sekretárka požadovala odškodné vo výške desať miliónov korún.

Podobný rozsudok vyniesol už Krajský súd v Ostrave v júli 2011, ktorý vlaňajší verdikt Vrchného súdu v Olomouci rozšíril iba o rozsah Čunkovho ospravedlnenia.

Celý prípad je dozvukom údajnej korupcie exvicepremiéra a šéfa KDU-ČSL ešte z čias jeho pôsobenia vo funkcii starostu Vsetína. Prípad sa niekoľkokrát vyšetroval, pričom došlo aj k neskôr potvrdenému porušeniu zákona, Urbanová v ňom mala byť významnou svedkyňou. Kauzu, v ktorej padlo mnoho trestných oznámení, sa však nikdy úplne nepodarilo objasniť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies