Cunego na pódiu Gira d'Italia po 12 rokoch, lomcovali ním emócie

NETKY.SK • 11 Máj 2016, 15:25 • 2 min
Cunego na pódiu Gira d'Italia po 12 rokoch, lomcovali ním emócie

PRAIA A MARE - Taliansky cyklista Damiano Cunego sa utorok v Praia a Mare po dlhých dvanástich rokoch postavil na pódium v pretekoch Giro d'Italia.

slovakia

left justify in out

Tridsaťštyriročný člen tímu Nippo Vini Fantini si po utorkovej 4. etape, prvej na území Talianska v rámci 99. ročníka, obliekol modrý dres pre lídra vrchárskej súťaže. Predtým naposledy stál na stupňoch víťazov Gira po poslednej etape edície zo sezóny 2004, v ktorej triumfoval.


"Pri návrate na pódium mnou lomcovali emócie, od poslednej účasti ubehol už nejaký ten piatok. Takáto situácia vždy poteší, najmä po mesiacoch tvrdej práce. Podľa mňa akýkoľvek jazdec by bol šťastný, vždy je špeciálne vystúpiť na pódium. Prinieslo mi to mnoho krásnych spomienok. Cítim sa byť vo forme," povedal Cunego pre Gazzetta dello Sport.


Rodák z Cerro Veronese má vo vrchárskej súťaži sedembodový náskok, pretože v stredajšej 5. etape z Praia a Mare do Beneventa získal plný počet bodov na jedinej vrchárskej prémii tretej kategórie na 36. kilometri. Na pódium Gira d'Italia teda vystúpi aj v stredu. Informoval server Cyclingnews.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies