Čumilom okolo Clooneyho vily pri jazere Como hrozí pokuta až 500 eur

NETKY.SK • 8 Apríl 2015, 06:56 • 2 min
Čumilom okolo Clooneyho vily pri jazere Como hrozí pokuta až 500 eur

RÍM - Až na 500 eur zvýšila severotalianska obec Laglio pri Comskom jazere pokuty pre čumilov, zaujímajúcich sa o Georga Clooneyho a jeho manželku, právničku Amal Alamuddinovú.

slovakia

left justify in out

Nesmú postávať na hlavnej ceste popri jazere vedúcej za Clooneyho vilou z 18. storočia, pretože by "narúšaním verejného poriadku vytvárali problémy", zdôvodnila obec nové nariadenie. Rovnako nesmú priplávať na loďkách bližšie ako 100 metrov od Clooneyho majetku.

 

Nariadenie zostane v platnosti do konca septembra, teda počas obdobia, ktoré americký herec a režisér zvyčajne trávi v Lagliu, na úpätí zalesnených kopcov pokračujúcich až k Alpám. O päťnásobnom zvýšení pokút na 500 eur v utorok v telefonickom rozhovore s agentúrou AP informoval starosta obce s necelým tisícom stálych obyvateľov Roberto Pozzi.

 

Clooney sa oženil s britskou právničkou Amal Alamuddinovou v septembri v Benátkach. "Odkedy sa oženil sme ho nevideli. Uvidíme, či príde počas svojho zvyčajného obdobia," dodal starosta.

Podľa jeho slov doteraz prevážil "zdravý rozum" a nikomu pokutu nedali.

 

Na nariadenie upozorňujú letáky v obci. Podľa starostu nesmeruje proti turistom, ktorí si chcú odfotografovať Clooneyho vilu, ale má odradiť ľudí, aby sa nezdržiavali na frekventovanej ceste pri jazere, čo by mohlo viesť k dopravným nehodám.

 

Čo sa týka jazera, poznamenal, že taliansky zákon zakazuje priblížiť sa s loďou bližšie ako 50 metrov od brehu, čo sa však nevzťahuje na kanoe športových klubov. Obec podľa neho udržiava s Clooneym a jeho hviezdnymi hosťami priateľské vzťahy. Vďaka hollywoodskym celebritám vzrástla hodnota pozemkov s niektorými vilami v okolí na trojnásobok, informovala agentúra AP.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies