Cudzoložstvo bude v Turecku zrejme opäť trestné

NETKY.SK • 1 Marec 2018, 06:51 • 2 min
Cudzoložstvo bude v Turecku zrejme opäť trestné

BRATISLAVA - Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan nariadil legislatívcom vo svojej Strane spravodlivosti a rozvoja (AKP), aby pripravili zákon, podľa ktorého bude cudzoložstvo trestné.

slovakia

left justify in out

Erdogan v prejave pred svojimi spolustraníkmi spojil témy cudzoložstva a zneužívania detí a vyhlásil, že "takéto správanie spôsobuje spoločnosti rovnaké rany ako zabitie človeka".

 

Trestanie cudzoložstva v Turecku nie je ničím výnimočným, manželská nevera bola v tejto krajine trestná od roku 1926 do roku 1996.

Erdoganova AKP chcela takéto ustanovenie obnoviť už v roku 2004, vtedy však nakoniec ustúpila tlaku zo strany Európskej únie. Dnes to Erdogan podľa vlastných slov ľutuje. "Táto spoločnosť má iný pohľad na otázky morálky. Toto je oblasť, v ktorej je Turecko odlišné od väčšiny západných krajín," tvrdí Erdogan.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona