Cudzinecká polícia rozšírila kontroly cestujúcich na pražskom letisku

NETKY.SK • 12 Január 2015, 23:55 • 2 min
Cudzinecká polícia rozšírila kontroly cestujúcich na pražskom letisku

PRAHA - Česká cudzinecká polícia rozšírila kontroly cestujúcich na medzinárodnom letisku v Prahe i na pasažierov liniek z ďalších destinácií, ktoré však nešpecifikovala. Po teroristických útokoch vo Francúzsku patrilo medzi prvé bezpečnostné opatrenie sprísnenie kontroly cestujúcich z Paríža.

slovakia

left justify in out

Vo verejnej i neverejnej časti vzdušného prístavu pretrvávajú policajné aktivity, aj keď tu príslušníkov bezpečnostných zložiek v porovnaní s predchádzajúcimi dňami trocha ubudlo.

 

Pražské letisko však nezaviedlo zatiaľ žiadne bezpečnostné opatrenia nad rámec štandardných prehliadok pasažierov, takže bežný cestujúci by si nič mimoriadneho nemal všimnúť.

 

Predseda vlády ČR Bohuslav Sobotka, ktorý sa dnes na francúzskej ambasáde v Prahe zapísal do kondolenčnej knihy a rokoval aj s francúzskym ambasadorom Jeanom-Pierreom Asvazadourianom o situácii po krviprelievaní v krajine galského kohúta, zdôraznil, že protiteroristické opatrenia by nemali obmedziť občianske práva a slobody. Podľa jeho slov české tajné služby nedisponujú informáciami o prípadnom pripravovanom útoku v krajine a vláda preto neráta so zavedením plošných opatrení.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona