Cudzinec vyliezol na Pražský orloj a odniesol si kus kameňa

NETKY.SK • 25 Máj 2012, 06:59 • 2 min
Cudzinec vyliezol na Pražský orloj a odniesol si kus kameňa

Cudzinec vyliezol na Pražský orloj a odniesol si kus kameňa - Krimi Staromestský orloj v hlavnom meste Českej republiky sa dnes stal znovu terčom vandalov. Strážnici zadržali muža, ktorý sa na orloj vyšplhal a poškodil kameň pri spodnej časti kalendárnej

slovakia

left justify in out

img

Staromestský orloj v hlavnom meste Českej republiky sa dnes stal znovu terčom vandalov. Strážnici zadržali muža, ktorý sa na orloj vyšplhal a poškodil kameň pri spodnej časti kalendárnej dosky. Páchateľa-cudzinca si prevzala polícia. Informovala o tom spravodajská webová stránka iDNES.cz.
      Muža, ktorý vyliezol na orloj, si všimol približne o pol piatej ráno operátor kamerového systému. Na miesto okamžite vyrazila hliadka mestskej polície.
      Strážnici dostihli cudzinca na začiatku Karlovho mosta. Upozornili ho, že ho zachytil kamerový systém, ako vylieza na historickú pamiatku. Muž odovzdal strážnikom úlomok kameňa a povedal, že pôjde s nimi naspäť k orloju a ukáže im, odkiaľ úlomok pochádza.
      Strážnici sprevádzaní previnilcom našli pod orlojom na chodníku aj ďalšie kamenné úlomky, ktoré kvôli výtržníkovi popadali. Vandal skončil v policajnej cele. Prípad budú riešiť pražskí policajti.
      Orloj sa stal terčom výtržníkov už viackrát. Postava hvezdára prišla o ruku niekoľko ráz. V apríli 2009 mu ju zlomil neznámy páchateľ, úlomok sa nikdy nenašiel. Približne o rok hodil vandal do figúry kôš a opäť mu zlomil ruku.

Zdroj: TASR/iDnes.cz



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies