Cudzinci z krajín mimo EÚ nedostanú právo hlasovať vo voľbách

NETKY.SK • 29 Máj 2014, 15:33 • 2 min
Cudzinci z krajín mimo EÚ nedostanú právo hlasovať vo voľbách

PARÍŽ - Francúzsko pozastavilo zámer dať právo hlasovať v komunálnych voľbách ľuďom, ktorí žijú v krajine, ale nie sú občanmi Európskej únie, oznámil dnes minister vnútra Bernard Cazeneuve.

slovakia

left justify in out

Vláda v Paríži tak nesplní jeden z predvolebných sľubov prezidenta Francoisa Hollanda, ktorý dal počas kampane pred voľbami v roku 2012, konštatovala agentúra Reuters.
     

Po víťazstve krajne pravicového Národného frontu (FN) v nedeľňajších voľbách do Európskeho parlamentu nemá reforma, ktorá by pomohla veľkým komunitám Maročanov a Alžírčanov vo Francúzsku, podporu v Národnom zhromaždení ani Senáte, tvrdí Cazeneuve.
     

"Táto záležitosť môže uzrieť svetlo sveta len vtedy, ak bude mať za sebou väčšinu," povedal minister pre televíziu LCP. "Nemá zmysel pýtať sa otázky, keď vieme, že nemáme prostriedky na ich vyriešenie."
     

Európski lídri čelia dilemám v otázkach imigrácie a budúcnosti európskej integrácie po tom, ako krajne pravicové, euroskeptické strany zaznamenali víťazstvá vo voľbách do EP vo Francúzsku, Británii a Dánsku a v iných krajinách si zlepšili pozíciu populisti, uviedol Reuters.
     

Národný front je proti hlasovacím právam pre cudzincov. Podpredseda strany Florian Philippot dnes pre televíziu i-Télé povedal, že zastavenie reformy je "pekný výsledok hlasov za FN".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies