Čudná rošáda: Minister hospodárstva odvolal riaditeľa SARIO a poveril ho vedením

NETKY.SK • 30 Máj 2014, 09:37 • 2 min
Čudná rošáda: Minister hospodárstva odvolal riaditeľa SARIO a poveril ho vedením

BRATISLAVA - Minister hospodárstva Tomáš Malatinský "pred niekoľkými týždňami" odvolal generálneho riaditeľa Slovenskej agentúry pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO) Róberta Šimončiča a zároveň ho poveril vedením tejto inštitúcie. Uvádza sa to v dnešnom vydaní denníka Sme.

slovakia

left justify in out

Malatinský podľa denníka dôvody odvolania Šimončiča nevysvetlil. Ministerstvo však pre Sme uviedlo, že "dôvodom je skvalitnenie služieb a rozvoj ďalších možností agentúry vzhľadom na prínos nových investícií pre Slovensko". Podľa rezortu sa na pozíciu riaditeľa vypíše výberové konanie, do ktorého sa môže prihlásiť aj Šimončič.

 

Vedením agentúry ho poverili ešte za prvej vlády Smeru v máji 2010, neskôr ho do funkcie vymenoval vtedajší minister hospodárstva za SaS Juraj Miškov, pripomína denník. Šimončič je bývalý generálny riaditeľ Microsoftu na Slovensku a predseda Americkej obchodnej komory.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies