ČSSD pripustila možnosť, že zostaví menšinovú vládu, ak Rusnok neuspeje

NETKY.SK • 28 Jún 2013, 12:11 • 2 min
ČSSD pripustila možnosť, že zostaví menšinovú vládu, ak Rusnok neuspeje

PRAHA - Predseda ČSSD Bohuslav Sobotka oznámil, že sociálna demokracia zvažuje možnosť ujať sa zostavenia menšinovej vlády, ak dezignovaný premiér Jiří Rusnok nezíska v parlamente dôveru. Prioritou sú však predčasné voľby, citovala ho dnes televízia ČT24.

slovakia

left justify in out

Druhou podmienkou je, že koaličné strany nerozhodnú o rozpustení dolnej komory parlamentu. V takom prípade sa ČSSD podľa jeho slov pokúsi o zostavenie vlády, ktorá by doviedla krajinu k predčasným parlamentným voľbám, informovala televízia.

Sobotka vo veľkom rozhovore pre iDnes.cz povedal: "Pokiaľ ide o druhý pokus, sociálna demokracia začína veľmi vážne diskutovať o možnosti, že by prijala zodpovednosť za riešenie politickej krízy a pokúsila sa zostaviť menšinovú vládu, ktorá by mohla doviesť krajinu k predčasným voľbám. Cieľ skrátiť volebné obdobie by sociálna demokracia v žiadnom prípade neopustila."

Predseda ČSSD sa domnieva, že by menšinová vláda jeho strany mohla mať v Poslaneckej snemovni väčšiu šancu uspieť ako Rusnokova vláda.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies