ČSSD predstavila priority, euro chce okolo roku 2020

NETKY.SK • 15 Marec 2015, 09:01 • 2 min
ČSSD predstavila priority, euro chce okolo roku 2020

PRAHA - Rozvoj dopravy, valorizácia dôchodkov, obnovenie nemocenskej v prvých troch dňoch choroby a prijatie eura okolo roku 2020 – to sú priority, ktoré bude Česká strana sociálnodemokratická (ČSSD) v nasledujúcich rokoch presadzovať. Priority v programovej rezolúcii schválili delegáti 38. zjazdu ČSSD v Prahe, informoval spravodajský portál Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Minimálna mzda by sa podľa ČSSD mala do konca volebného obdobia zvýšiť na 40 percent priemernej mzdy. Vláda by mala podľa delegátov zjazdu vo svojej hospodárskej a rozpočtovej politike pokračovať v prípravách na prijatie spoločnej európskej meny v možnom termíne okolo roku 2020. Podľa ČSSD práve prijatie eura zaistí, aby krajina zostala atraktívna pre investície a aby sa znížilo riziko prudkých menových výkyvov.
      

ČSSD chce vyriešiť aj otázku zastropovania veku odchodu do dôchodku, založiť inštitút pacientskeho ombudsmana a úplne zakázať fajčenie v reštauráciách. Presadiť chce aj zákon o náhradnom výživnom tak, aby mali lepšie postavenie rodičia samoživitelia.
      

Od roku 2016 plánuje ČSSD posilniť financovanie športu o tri miliardy korún, peniaze by chcela získať účinnejším zdanením hazardu.
      

ČSSD chce posilniť aj právomoci Najvyššieho kontrolného úradu a zaviesť efektívny model zverejňovania zmlúv verejných inštitúcií. Zákony o preukazovaní pôvodu majetku a zavedenie elektronickej evidencie tržieb plánuje ČSSD pripraviť a schváliť tak, aby mohli platiť už od roku 2016.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies