ČSSD neposlala do vlády ženy, hnevá sa podpredsedníčka strany

NETKY.SK • 7 Január 2014, 08:54 • 2 min
ČSSD neposlala do vlády ženy, hnevá sa podpredsedníčka strany

PRAHA - ČSSD, ktorá presadzuje rôzne kvóty pre ženy, nenominovala do českej koaličnej vlády jedinú ministerku.

slovakia

left justify in out

Na rozdiel od hnutia ANO, ktoré navrhlo až dve ženy - Věru Jourovú a Helenu Válkovú. Podľa informácií denníka Právo sa to niektorým členkám ČSSD nepáči. Nepriamo to Právu potvrdila aj podpredsedníčka sociálnych demokratov Alena Gajdůšková.

"Samozrejme by bolo lepšie, keby sme vo vláde aspoň jednu ženu mali. Lepšie by to zodpovedalo hodnotám, ktoré presadzujeme, ako sú rovné šance," povedala v pondelok Gajdůšková, ktorá je aj podpredsedníčkou Senátu, hornej komory českého parlamentu. V správe ju dnes citoval spravodajský portál Novinky.cz.

Ako ďalej uviedla, snažila sa presadiť, aby ČSSD nominovala do vlády aj ženu, ale neúspešne. Vyjadrila však nádej, že v budúcnosti sa k tomu v strane prepracujú.

Podľa šéfa ČSSD Bohuslava Sobotku štruktúra rezortov, ktoré sociálni demokrati v novej vláde obsadia, neumožnila nasadenie političiek. Ženy vraj na tieto posty hľadal, ale žiadna nespĺňala kritériá.

"Vychádzal som z možností, ktoré v tejto chvíli ČSSD má," bránil v nedeľu svoj výber Sobotka. Ako dodal, je možné, že v budúcnosti dôjde k výmene v prospech žien.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona