ČSSD je ochotná uvažovať o vláde s ANO, dokonca aj s Babišom. Má to však háčik!

NETKY.SK • 28 Marec 2018, 07:26 • 2 min
ČSSD je ochotná uvažovať o vláde s ANO, dokonca aj s Babišom. Má to však háčik!

PRAHA - Česká strana sociálnodemokratická (ČSSD) je ochotná uvažovať o vláde s hnutím ANO aj napriek svojej doposiaľ zásadnej námietke, že v kabinete by nemal sedieť trestne stíhaný predseda ANO Andrej Babiš.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom v utorok na svojej webovej stránke spravodajská televízia ČT24. Predseda ČSSD Jan Hamáček po utorňajších rokovaniach so zástupcami ANO pripustil, že ak sociálni demokrati dostanú niektorý z rezortov vnútra alebo financií, sú ochotní o svojej účasti vo vláde uvažovať. Medzi ČSSD a ANO podľa Hamáčka stále zostávajú rozpory ohľadom daňovej politiky a preplácania prvých dní práceneschopnosti.

 

"Povedali sme, že za predpokladu, že by sme o takom projekte mali uvažovať, bude sociálna demokracia chcieť riadenie ministerstva vnútra alebo ministerstva financií. Súčasne sme zopakovali to, že za dôstojné zastúpenie sociálnej demokracie vo vláde považujeme päť rezortov a s tým sme sa rozišli. Pokračovať budeme vo štvrtok," povedal po rokovaní Hamáček.

 

img

 

Podľa Hamáčka pri rokovaní zástupcovia ANO sociálnym demokratom jasne povedali, že trvajú na účasti svojho predsedu Andreja Babiša vo vláde. Je to ich jediný kandidát na premiéra.

 

"Požiadavka, aby pán Babiš nebol vo vláde, sa pre nás stáva určitým folklórom. Jasne sme povedali, že pre nás je to neprekročiteľná podmienka," vyhlásil po rokovaní podpredseda ANO Jaroslav Faltýnek. Hnutie podľa neho berie na vedomie požiadavku sociálnych demokratov týkajúcu sa prípadného riadenia jedného z ministerstiev vnútra alebo financií.

 

img

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona