ČSSD ani ľudovci vo vláde s Babišom nebudú, pomôžu však schváliť rozpočet

NETKY.SK • 2 November 2017, 06:00 • 2 min
ČSSD ani ľudovci vo vláde s Babišom nebudú, pomôžu však schváliť rozpočet

PRAHA - Českí sociálni demokrati i ľudovci budú v parlamente hlasovať za návrh budúcoročného rozpočtu spolu s hnutím ANO, ktoré zvíťazilo vo voľbách, aj keď do menšinovej vlády predsedu ANO Andreja Babiša nevstúpia a nebudú ju ani inak podporovať.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to zo stredajších vyjadrení predstaviteľov oboch strán, o ktorých informoval spravodajský server iDNES.cz.

 

Doterajší minister vnútra Milan Chovanec po stretnutí zástupcov svojej ČSSD s predstaviteľmi ANO povedal, že sociálni demokrati si napriek odchodu do opozície želajú, aby sa pri schvaľovaní rozpočtu ešte naposledy dohodla koalícia ČSSD, ANO a KDU-ČSL z minulého volebného obdobia. Podľa Chovanca to vnímajú ako nevyhnutný krok a podmienku stability v krajine.

 

Šéf poslancov KDU-ČSL Jan Bartošek neskôr povedal, že po zvolaní nového vedenia Poslaneckej snemovne aj ľudovci podporia návrh rozpočtu, na ktorom sa podieľali aj ich ministri vo vláde Bohuslava Sobotku.

 

Babiš, ktorý dostal v utorok od prezidenta ČR Miloša Zemana poverenie viesť rokovania o zostavení novej vlády, sa v stredu zišiel len so zástupcami ČSSD. Podľa Chovanca im hnutie ANO ponúka post predsedu jedného z parlamentných výborov a informovalo ich aj o tom, že chce zvyšovať dôchodky. Chovanec v tejto súvislosti nevylúčil podporu takejto iniciatívy aj z opozície v prípade, ak bude "racionálna".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies