ČSSD advokátovi Altnerovi nezaplatí, počká si na záver najvyššieho súdu

NETKY.SK • 14 Apríl 2016, 15:49 • 2 min
ČSSD advokátovi Altnerovi nezaplatí, počká si na záver najvyššieho súdu

PRAHA - Česká strana sociálnodemokratická (ČSSD) nezaplatí advokátovi Zdeňkovi Altnerovi 337 miliónov korún a hodlá v tejto veci počkať na rozhodnutie najvyššieho súdu. Strana totiž nechce, aby mal Altner možnosť túto čiastku previesť do niektorého z daňových rajov, informoval dnes spravodajský server iDNES.cz.

slovakia

left justify in out

Sociálnym demokratom dnes o polnoci vyprší lehota, do ktorej mala strana podľa verdiktu mestského súdu v Prahe danú čiastku Altnerovi vyplatiť za služby pri zastupovaní strany v spore o budovu Ľudového domu na Hybernskej ulici v Prahe, súčasné sídlo tohto politického subjektu.


"ČSSD sa podľa nás dôvodne obáva, že ak Altnerovi zaplatí astronomickú čiastku priznanú rozhodnutím odvolacieho súdu, s ktorým zásadne nesúhlasíme, tieto peniaze v prípade úspechu pred najvyšším súdom už nikdy neuvidí," uviedol Jiří Chvojka, mediálny zástupca advokátskej kancelárie Bělina and Partners, ktorá stranu v danom spore zastupuje.

 

 "ČSSD má vďaka úveru zabezpečené prostriedky na zaplatenie nariadenej čiastky, chce mať však istotu, že v prípade úspechu so svojím odvolaním sa na najvyššom súde bude mať na tieto finančné prostriedky dosah," spresnil Chvojka.


Strana v dovolaní rozporuje zmluvnú pokutu vo výške takmer 320 miliónov korún ako podiel na výnosoch z vlastníctva Ľudového domu. Zo zvyšných 18,5 milióna korún chce uspokojiť Altnerových veriteľov, ktorí sa so svojimi nárokmi obrátili na Ľudový dom, pripomína server Mladej fronty DNES.


Altner sa so sociálnymi demokratmi súdil niekoľko rokov. Po úspechu v spore o Ľudový dom sa domáhal od strany sumy 145 miliónov korún. Verdikt z roku 2004 mu priznal 18,5 milióna korún, proti tomu sa však obe strany odvolali. Mestský súd v Prahe teraz rozhodol, že suma so zmluvnou pokutou za omeškanie predstavuje viac ako 320 miliónov korún.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies