Csollár: Zloženie lacnejších potravín zodpovedá aj ich cene

NETKY.SK • 16 Február 2017, 17:54 • 2 min
Csollár: Zloženie lacnejších potravín zodpovedá aj ich cene

BRATISLAVA - Zloženie lacnejších potravinárskych výrobkov zodpovedá aj ich cene. Uviedol to pre TASR predseda predstavenstva COOP Jednota Slovensko Gabriel Csollár v reakcii na utorkový (14.2.) brífing Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR o dvojakej kvalite potravín.

slovakia

left justify in out

Šéfka MPRV Gabriela Matečná (nominantka SNS) v utorok informovala, že takmer u polovice testovaných výrobkov laboratórne testy potvrdili, že v Rakúsku sú rovnaké potraviny nadnárodných výrobcov kvalitnejšie ako tie, čo sa predávajú v SR. Pri testovaní najhoršie obstáli sladené nápoje, koreniny, syry, čaje a mäsové výrobky.

 

Po zmene politického režimu v roku 1989 začali podľa Csollára na Slovensko "prúdiť" zahraničné potraviny, o ktorých si ľudia mysleli, že sú určite vždy kvalitnejšie.

 

"Nebolo to tak stále," podčiarkol. Kvalitnejšie výrobky majú podľa neho spravidla vyššiu cenu, ako tie, ktoré sú lacnejšie.

 

"Lacnejšie sa vyrobí, takže sa môže aj lacnejšie predať," poznamenal. Pre trhy tzv. postsocialistických krajín sa podľa jeho slov používajú často iné suroviny na výrobu produktu, ako idú do produktov, ktoré sa predávajú na trhoch tzv. rozvinutých krajín.

 

Ak sa v obchodoch v SR nebude vyskytovať tovar slovenského pôvodu, tak sa podľa neho nákupné zvyklosti Slovákov nezmenia.

 

"Ak budú na regáloch tovary slovenského pôvodu, tak sa zákazník rozhodne, čo si kúpi. Je známou pravdou, že slovenské potraviny majú v skupine COOP Jednota asi 70-% podiel. Na Slovensku, na rozdiel, napríklad od Rakúska, Nemecka či Francúzska, zákazníkom chýba tzv. spotrebiteľský patriotizmus," dodal Csollár.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies