ČSOB maratón v nedeľu obmedzí dopravu v Bratislave, dotkne sa aj MHD

NETKY.SK • 1 Apríl 2016, 12:11 • 2 min
ČSOB maratón v nedeľu obmedzí dopravu v Bratislave, dotkne sa aj MHD

BRATISLAVA - Bežecké preteky ČSOB Bratislava Marathon 2016 v nedeľu 3. apríla obmedzia dopravu v centre Bratislavy.

slovakia

left justify in out

Pre maratón bude od 09:00 do 15:00 neprejazdné nábrežie Dunaja v časti Šafárikovho námestia a Vajanského nábrežia. Na poriadok a bezpečnosť počas bežeckého maratónu bude dohliadať 60 mestských policajtov.

 

Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Mestskej polície hlavného mesta SR Bratislavy Ľubomíra Miklovičová. Obmedzenia sa dotknú aj mestskej hromadnej dopravy (MHD). Trasa maratónu povedie cez Staré Mesto a Ružinov, obmedzenia sa dotknú aj Ružinovskej, Záhradníckej, Špitálskej ulice či Amerického námestia.


Mestská polícia vodičom odporúča uzavreté nábrežie obísť cez bratislavské mosty, okrem Mosta Apollo, ktorý bude pre športové podujatie tiež neprejazdný. Obyvatelia pešej zóny sa do historického centra mesta počas dopravných obmedzení dostanú cez Grösslingovú a Medenú ulicu.

 

Výjazd z pešej zóny bude cez Rázusovo nábrežie k Mostu SNP alebo cez Palackého a Jesenského ulicu smerom na Dunajskú. Premávku na križovatkách a cestných výjazdoch od Amerického námestia až po koniec Ružinovskej ulice budú riadiť policajti. Na poriadok a bezpečnosť počas maratónu bude dohliadať šesťdesiatka mestských policajtov. "V prípade potreby sme schopní operatívne nasadiť vyšší počet policajtov," informuje Miklovičová.


Obmedzenia počas ČSOB maratónu sa dotknú aj premávky MHD. Niektoré spoje v čase podujatia nebudú premávať, iné budú jazdiť po okružnej trase. Premávať nebude počas maratónu električka č. 1. Dopravný podnik miesto nej posilní spoje na linke č. 2. Premávať nebude dopoludnia ani linka č. 8, Dopravný podnik Bratislava upozorňuje, že dopoludnia nebude zabezpečená premávka električiek na Ružinovskej radiále.

 

Električková linka č. 3 bude od 09:30 do 11:15 premávať po okružnej trase od zastávky Mariánska cez Námestie SNP, Obchodnú, Radlinského a od zastávky Blumentál už pôjde po svojej trase. Linka č. 4 bude jazdiť medzi zastávkami Park kultúry a Mariánska/Kamenné námestie v oboch smeroch cez tunel, Kapucínsku, Námestie SNP, Špitálsku, Americké námestie, Radlinského, Blumentál, Vazovovu, Krížnu, Trnavské mýto na Zlaté piesky.

 

Linka č. 9 bude v nedeľu dopoludnia premávať od zastávky Mariánska cez Americké námestie, Radlinského, Vazovovu, Krížnu, Trnavské mýto, Vajnorskú, ŽST Nové Mesto a späť po rovnakej trati.


Počas konania bežeckého maratónu bude od 09:30 do 14:00 zastavená aj premávka trolejbusov č. 210, ostatné trolejbusy budú jazdiť po zmenených alebo skrátených trasách. Linky číslo 201 a 202 budú premávať po skrátenej trase v úseku Dolné hony - Miletičova, Trenčianska, Ružová dolina - Mliekarenská a späť po rovnakej trase.

 

Linka 205 bude od Trnávky jazdiť cez Trnavské a Račianske mýto a Šancovú na Hlavnú stanicu. Linka č. 206 bude premávať od 09:30 do 13:00 v úseku Kramáre - NÚSCH, Pražská, Šancová, Račianske mýto, Miletičova a Jelačičova. Trolejbusy č. 207 budú v nedeľu od 09:30 do 11:40 jazdiť od Vojenskej nemocnice cez Valašskú, Palisády, Hodžovo námestie, Námestie slobody, Karpatskú, Podkolibskú až na Kolibu. Od 11:40 budú trolejbusy premávať po trase Vojenská nemocnica, Valašská, Palisády, Hodžovo námestie, Kollárovo námestie, Ul. 29. augusta, Mlynské nivy, Prievozská, Miletičova, Ružová dolina - Mliekarenská. Linka č. 208 bude jazdiť po skrátenej trase v úseku od Cintorína Vrakuňa cez Mierovú, Miletičovu, Trenčiansku po Ružovú dolinu - Mliekarenskú.

 

Po skrátenej trase bude počas maratónu jazdiť aj linka č. 209, ktorá bude jazdiť v úseku Kramáre - NOÚ, Jelačičova. Neobslúži zastávky Saleziáni, Trhovisko, Ružová dolina, Mliekarenská. Linka č. 212 bude počas podujatia premávať od Vojenskej nemocnice cez Stromovú, Šancovú, Račianske a Trnavské mýto, Rožňavskú po Hanácku. Medzi zastávkami Sokolská a Hanácka bude jazdiť po trase linky č. 204.


Zmeny počas maratónu čakajú aj na cestujúcich v autobusoch mestskej hromadnej dopravy. V čase maratónu od 08:00 do 15:00 nebude premávať linka č. X13. Linka č. 28, ktorá jazdí z Devínskej Novej Vsi k nákupnému centru Eurovea, bude jazdiť po skrátenej trase z Devínskej Novej Vsi cez Devín k Mostu SNP a končí pod mostom na spoločnej zastávke liniek 29 a 901. Linka č. 50 pôjde v smere k Auparku od zastávky Haburská cez Drieňovú, Bajkalskú, Prístavný most k Auparku.

 

V smere k OD Slimák pôjdu autobusy po obchádzkovej trase. Obchádzkou bude do 14:00 jazdiť aj linka č. 66. Autobusy č. 67 nebudú zastavovať na zastávke Astronomická. Po obchádzkovej trase bude jazdiť aj linka č. 68, ktorá bude medzi Ekonomickou univerzitou a Račianskym mýtom premávať cez Prístavný most, Bajkalskú, Trnavskú, Trnavské mýto, Krížnu a Legionársku.

 

Linka číslo 70 bude premávať po skrátenej trase Podunajské Biskupice - Autobusová stanica. Do Podunajských Biskupíc pôjde autobus z náhradného nástupišťa Autobusová stanica na Páričkovej ulici. Linka č. 87 pôjde počas obmedzení cez Prístavný most. Linka č. 88 tiež vynechá Most Apollo a medzi zastávkami Ekonomická univerzita a Autobusová stanica bude obojsmerne premávať cez Prístavný most, Bajkalskú, Prievozskú a Mlynské nivy.

 

Z Autobusovej stanice smerom k Mostu Apollo bude linka jazdiť z náhradnej zastávky na Páričkovej ulici. Linka č. 90 bude premávať medzi Ekonomickou univerzitou a Mostom SNP cez Einsteinovu a Panónsku cestu. Linka 95 pôjde v čase obmedzení z Petržalky od zastávky Farského k Mostu SNP cez Krasovského a Einsteinovu. Linka č. 96 bude dopoludnia jazdiť medzi zastávkami Prístavný most a Haburská cez Bajkalskú a Drieňovú ulicu. Informácie o dopravných obmedzeniach v MHD sú zverejnené na internetovej stránke Dopravného podniku Bratislava www.dpb.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies